Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Waddinxveen

Besparen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepompsysteem kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Waddinxveen is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het plan laat jouw zien welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieadvies bekijk je heel specifiek de kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmaatregelen. Het rapport is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de investering, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Waddinxveen die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-waddinxveen

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de kosten zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een energieadviseur neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze vakman neemt jouw huis op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle maatregelen. Dit is inclusief een begroting van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren vakman. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Waddinxveen (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies helpt je op weg met uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), gevelisolatie en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een neutrale maatwerkadviseur. Geschikte EPA-adviseurs kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om meerdere offertes te verkrijgen van gediplomeerde adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een overzicht van potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Waddinxveen.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie specialist loopt door de woning en analyseert welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan verkrijg je een erkend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen noteren ze aspecten zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Waddinxveen laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je pand?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Waddinxveen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde energie expert. Het is slim om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder lees je namen en adressen van professionele maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Waddinxveen. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Smits van Burgst Raadgevend IngenieursbureauBaron de Coubertinlaan 82719ELZoetermeer
Helix adviesMeridiaan 262801DAGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
RabexDiamant 692719RZZoetermeer
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Waddinxveen

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Waddinxveen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids delen wij goede duurzame oplossingen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over lucht-lucht warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Waddinxveen

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1985,00€115,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10450,00€775,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4900,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3280,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€440,00€24,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €34,50€25,50 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Waddinxveen is een slimme investering. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is duurzaam, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies te kiezen. Goed om te weten: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder vind je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Waddinxveen: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Eneco, Engie, GreenChoice, Essent, Budget Energie of Delta, Vandebron, Powerpeers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen kan je laten monteren voor €4.950 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 – 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Waddinxveen laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €4.000 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €235,00 – €350,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Waddinxveen. In het gedeelte hieronder vind je om die reden een weergave met populaire en voordelige energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Waddinxveen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Waddinxveen: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Waddinxveen

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand bespreken we praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Waddinxveen.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van dak, ramen, (spouw)muur, gevel, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Waddinxveen hanteert mogelijk nog extra lokale subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Waddinxveen vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Waddinxveen gebruiken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Lansingerland, Westland en Gouda).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Waddinxveen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Waddinxveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Waddinxveen?

Dit energie maatwerkadvies Waddinxveen is een energieplan inclusief suggesties voor het duurzamer maken van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het plan onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. Middels dit plan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het type huis, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €250,00 tot €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €245,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Waddinxveen te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Dit is natuurlijk ook met de verwachte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Waddinxveen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie