Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Moerkapelle

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Moerkapelle is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en bestudeert de verschillende optie. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke investeringen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het rapport bekijk je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de verschillende investeringsopties. Het rapport is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Uiteindelijk krijg je een aanbevelingen-rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Kies voor: infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp vind je de geschatte kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Moerkapelle die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-moerkapelle

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te minderen. In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. In dat kader kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman neemt jouw huis op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle maatregelen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en de besparing. Let op: De maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een autonome energiedeskundige. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Moerkapelle (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies geeft een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, gevelisolatie met PUR en het installeren van zonnecellen. Hierna leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde energieadviseur. Deskundige adviseurs check je op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is nuttig om enkele offertes te verkrijgen van professionele bedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal krijg je een weergave met potentiële maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Moerkapelle.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en zoekt uit welke duurzame investeringen doelgericht zijn. Op basis hiervan verstuurt hij een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel check je informatie zoals de verwachte prijzen, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Moerkapelle laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Moerkapelle vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een neutrale adviseur. Het is verstandig om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder doorzoek je contactgegevens van mogelijk interessante adviesbureaus die werkzaam zijn binnen de gemeente Zuidplas. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Smits van Burgst Raadgevend IngenieursbureauBaron de Coubertinlaan 82719ELZoetermeer
Helix adviesMeridiaan 262801DAGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
RabexDiamant 692719RZZoetermeer
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Moerkapelle

Uitgelichte adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Moerkapelle met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids delen we de aantrekkelijkste energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over verduurzamingsmaatregelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Moerkapelle

 1. Een gunstige energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer over isolatie)€1680,00€375,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11400,00€780,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4760,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2825,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€495,00€41,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1275,00€200,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Moerkapelle is doorgaans een goed startpunt. Door te kiezen voor het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt bij aan het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies beschikbaar. Noemenswaardig: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In de opsomming hieronder noemen we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Moerkapelle: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Engie & Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Door te salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €4.850 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Moerkapelle laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.400 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €150,00 t/m €425,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Moerkapelle. Hieronder tref je een aantal handige en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Moerkapelle!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Moerkapelle: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieplan vertelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Moerkapelle

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder check je bruikbare informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Moerkapelle.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van gevel, (spouw)muur, dak, wanden, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Zuidplas hanteert mogelijk nog extra regionale subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zuidplas zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Moerkapelle opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. s-Gravenzande, Zevenhuizen en Benthuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zuidplas.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Moerkapelle

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Moerkapelle?

Dit energie maatwerkadvies Moerkapelle is een plan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het rapport biedt per maatregel de kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Dan is dit document noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit energieadvies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €185,00 tot en met €315,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €235,00. Het is aan te bevelen om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Moerkapelle op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inkopen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Dit is natuurlijk ook met de totale benodigde investering en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Moerkapelle voor bedrijven. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie