Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zevenhuizen

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Zevenhuizen kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en verkent wat de opties zijn. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het advies bieden ze overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte investeringskeuzes. Het aanbevelingen-rapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel toont het rapport het financiële plaatje, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Zevenhuizen die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zevenhuizen

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te verlagen. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een neutrale expert. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs bekijk je op centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zevenhuizen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsplan geeft een schema met verschillende energiebesparingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gekwalificeerde maatwerk adviseur. Professionele vakmensen kan je vinden op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om diverse offertes te verkrijgen van deskundige EPA-adviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl word je geleid naar een weergave met groene maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Zevenhuizen.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een adviseur komt bij je thuis en bekijkt welke investeringen gunstig zijn. Vervolgens verkrijg je een onderbouwd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze randzaken zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zevenhuizen laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Zevenhuizen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een objectieve energie specialist. Het is nuttig om een expert uit de regio te zoeken Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder check je adres-informatie van betrouwbare EPA-adviseurs die werken in de gemeente Zuidplas. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Smits van Burgst Raadgevend IngenieursbureauBaron de Coubertinlaan 82719ELZoetermeer
Helix adviesMeridiaan 262801DAGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
RabexDiamant 692719RZZoetermeer
AAA-Lex Offices B.V.Rokkeveenseweg 40 A2712XZZoetermeer
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Zevenhuizen

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zevenhuizen die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder introduceren we de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over woning isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Zevenhuizen

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk meer info over isolatie)€2250,00€180,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11775,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4820,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3235,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€310,00€48,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €580,00€46,50 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Zevenhuizen is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder ontdek je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Zevenhuizen: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Engie, Essent of Delta, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €4.550 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Zevenhuizen laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.800 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €245,00 tot €525,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Zevenhuizen. In dit blokje vind je een schema met populaire en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Zevenhuizen!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Zevenhuizen: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het adviesrapport vertelt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Zevenhuizen

Alle woningen in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder lees je praktische informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Zevenhuizen.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, vloer, gevel, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Zuidplas hanteert mogelijk nog extra lokale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zuidplas kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Zevenhuizen aanvragen in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Benthuizen, Boskoop en Gelderswoude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningeigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zuidplas.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Zevenhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zevenhuizen?

Het energie maatwerkadvies Zevenhuizen is een energieplan met suggesties voor het energiezuinig maken van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het verduidelijkt welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit energieadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €230,00 – €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €235,00. Wij adviseren om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Zevenhuizen te vergelijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het appartementencomplex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Zevenhuizen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een duurzamere energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie