Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stolwijk

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Stolwijk biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport stelt bloot welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies onderzoek je gedetailleerd de kosten en het rendement van de diverse woningaanpassingen. Het verduurzamingsplan is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een energieplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per maatregel kun je meer info vinden over het budget, wat de effecten zijn en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Stolwijk die hun woning willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-stolwijk

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te drukken. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde expert. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stolwijk (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan geef je inzicht in alle maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het verbeteren van isolatie van buitengevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een gekwalificeerde adviseur. Deskundige adviesbureaus kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is verstandig om verschillende offertes te verkrijgen van neutrale specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een overzicht van groene maatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Stolwijk.

 4. Neem het energierapport door

  De adviseur komt bij je thuis en stelt vast welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Vervolgens verstuurt hij het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze randzaken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Stolwijk laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn huis?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Stolwijk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gediplomeerde vakman. Het is verstandig om een energieadviseur rondom je woonplaats te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele maatwerkadviesbureaus die werken in de gemeente Krimpenerwaard. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
CAGReeuwijkse Poort 1002811MXReeuwijk
Zien24 Group B.V.Fascinatio Boulevard 5222909VACapelle aan den IJssel
EPAZPrins Alexanderlaan 942912AMNieuwerkerk aan den IJssel
J. Hofman Holding B.V.Voorwillenseweg 1132806ZEGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Stolwijk

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stolwijk waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het stuk hieronder introduceren we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over bodem isoleren.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Stolwijk

 1. Een lagere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3600,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4005,00€955,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4785,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3160,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€480,00€31,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €20,75€29,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Stolwijk is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verscheidene subsidies te kiezen. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder ontdek je handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Stolwijk: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Engie, Essent, Eneco of United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, Delta. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.900 en verdien je terug in zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Stolwijk kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.600 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €205,00 t/m €425,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Stolwijk. In dit blokje vind je een aantal effectieve en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Stolwijk!

Zet een adviesgesprek in de agenda en achterhaal hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Stolwijk: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en checkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Stolwijk

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand check je een overzicht met de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Stolwijk.

 • Subsidie voor isoleren: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van (spouw)muur, ramen, wanden, gevel, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Krimpenerwaard hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Krimpenerwaard tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Stolwijk gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Boskoop, Berkenwoude en Reeuwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Krimpenerwaard.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Stolwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stolwijk?

Het energie maatwerkadvies Stolwijk is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel de geschatte kosten en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw woning verduurzamen. Door middel van dit document kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €240,00 tot wel €330,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het advies op maat ongeveer €255,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Stolwijk te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Uiteraard inclusief de verwachte kosten en het rendement.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Stolwijk voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie