Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Berkenwoude

De hoogte van de energierekening beperken? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Berkenwoude kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en inspecteert de verschillende optie. Het energieadvies geeft inzicht in welke alternatieven passen bij jouw woning en het comfort verhogen. In het energieadvies tref je grondig de initiële investering en het rendement van de populaire verduurzamingsmaatregelen. Het energieplan is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een energieadvies met alle potentiële maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel vind je een kostenbegroting de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Berkenwoude die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-berkenwoude

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman check jouw huis en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke adviseur. Deskundige en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Berkenwoude (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies geeft een schema met innovatieve maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, buitengevelisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Deskundige experts zijn te vinden op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is goed om verschillende offertes op te vragen van ervaren EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Berkenwoude.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie specialist komt thuis langs en berekent welke potentiële maatregelen doelgericht zijn. Vervolgens krijg je een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze aspecten zoals de kosten, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Berkenwoude laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw pand?

Zoek energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Berkenwoude vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gediplomeerde energie expert. Het is goed om een specialist nabij jouw woonplaats te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder bieden we adresgegevens van betrouwbare bedrijven die actief zijn in de gemeente Krimpenerwaard. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
CAGReeuwijkse Poort 1002811MXReeuwijk
Zien24 Group B.V.Fascinatio Boulevard 5222909VACapelle aan den IJssel
EPAZPrins Alexanderlaan 942912AMNieuwerkerk aan den IJssel
J. Hofman Holding B.V.Voorwillenseweg 1132806ZEGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Berkenwoude

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Berkenwoude met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder delen wij goede energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over HR+++ glas.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Berkenwoude

 1. Een gunstige energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4800,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4575,00€615,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4690,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3020,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€435,00€22,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1300,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Berkenwoude is een minimale vereiste. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Het kent gunstige effecten: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder check je aanvullende informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Berkenwoude: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Eneco en Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.350 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Berkenwoude bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is een geïntegreerde zonnecollector een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.950 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €170,00 tot €450,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Berkenwoude. In de box hieronder vind je daarom een lijst met praktische en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Berkenwoude!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Berkenwoude: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het advies deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur doet een grondige check en analyseert de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Berkenwoude

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje lees je nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Berkenwoude.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van gevel, wanden, ramen, vloer, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Krimpenerwaard heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Krimpenerwaard kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Berkenwoude aanvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Reeuwijk, Gouderak en Moordrecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee particulieren en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Krimpenerwaard.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Berkenwoude

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Berkenwoude?

Dit energie maatwerkadvies Berkenwoude is een besparingsrapport met aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de verwachte prijzen en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit rapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke opties jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit besparingsadvies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van huistype, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €210,00 tot en met €325,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €250,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Berkenwoude op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met de verwachte kosten en de besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Berkenwoude voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie geeft lagere energielasten, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie