Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gouderak

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Moet ik isoleren, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Gouderak geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en onderzoekt wat de opties zijn. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkrapport bekijk je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de verschillende verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is geschikt voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met alle maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in het financiële plaatje, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Gouderak die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-gouderak

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te beperken. In het advies wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert analyseert het huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Een maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een erkende energiecoach / deskundige. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gouderak (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verhogen van de isolatie van gevels en het laten plaatsen van zonnecellen. Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare maatwerk adviseur. Ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes aan te vragen van deskundige adviesbedrijven. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je tot een weergave met opties die relevant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Gouderak.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert komt langs en beschrijft welke maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop verkrijg je het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel noteren ze randzaken zoals de verwachte kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Gouderak laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en erkende installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonruimte?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Gouderak vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een gecertificeerde specialist. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te benaderen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder behandelen we gegevens van mogelijk beschikbare energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Krimpenerwaard. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
CAGReeuwijkse Poort 1002811MXReeuwijk
Zien24 Group B.V.Fascinatio Boulevard 5222909VACapelle aan den IJssel
EPAZPrins Alexanderlaan 942912AMNieuwerkerk aan den IJssel
J. Hofman Holding B.V.Voorwillenseweg 1132806ZEGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Gouderak

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gouderak die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand bespreken we de meest voorkomende duurzame oplossingen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over kruipruimte isoleren.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Gouderak

 1. Een gunstige energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (meer over woningisolatie)€3440,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5730,00€920,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4600,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3305,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€31,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €38,50€35,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Gouderak is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Energie besparen met de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder vind je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Gouderak: een prima te betalen installatie en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Budget Energie, Eneco, GreenChoice of Powerpeers, Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €5.650 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een dak met voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Gouderak kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een buffervat voor het water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (vat met 150 liter) kost ongeveer €3.350 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €185,00 – €400,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Gouderak. In het gedeelte hieronder vind je een lijst met relevante en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Gouderak!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Gouderak: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit besparingsadvies bespreekt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur komt je huis en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Gouderak

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand bespreken we een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Gouderak.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van dak, ramen, (spouw)muur, gevel, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Krimpenerwaard biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Krimpenerwaard vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Gouderak gebruiken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Moordrecht, Haastrecht en Stolwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Krimpenerwaard.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Gouderak

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gouderak?

Het energie maatwerkadvies Gouderak is een adviesplan met een plan van aanpak voor de vergroening van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van het dak of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel de investering en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit besparingsadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is concreet en vertelt welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit besparingsplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die je kiest. De tarieven liggen tussen de €190,00 tot €335,00. Voor een gemiddelde woning kost het advies op maat ongeveer €230,00. Het is verstandig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Gouderak te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het bureau checkt bij bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te vergroenen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Gouderak voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een optimale energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie