Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Haastrecht

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Haastrecht biedt uitkomst! Een energieadviseur maakt een afspraak voor een maatwerkadvies en zoekt uit de verschillende optie. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het energierapport onderzoek je grondig de totale kosten en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het rapport met aanbevelingen is ontworpen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een verduurzamingsplan met alle maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per optie kun je meer info vinden over de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Haastrecht die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-haastrecht

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te verlagen. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om samen jouw wensen te inventariseren. Deze adviseur doet een deskundige checkup en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Let op: Deze maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een autonome expert. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Haastrecht (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan geeft een overzicht met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie met PIR en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde energie-specialist. Ervaren maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Tip: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is aan te raden om verschillende offertes te vragen van gediplomeerde adviesbureaus. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een advies met energiebesparende maatregelen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Haastrecht.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en onderbouwt welke duurzame investeringen gunstig zijn. Niet veel later verstuurt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel delen ze onderwerpen zoals het financiële plaatje, de jaarlijkse besparing en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Haastrecht laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energieconsultant daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Haastrecht vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energie expert. Het is wijs om een energieadviseur uit de regio te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van goede bedrijven die diensten aanbieden in de gemeente Krimpenerwaard. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
CAGReeuwijkse Poort 1002811MXReeuwijk
Zien24 Group B.V.Fascinatio Boulevard 5222909VACapelle aan den IJssel
EPAZPrins Alexanderlaan 942912AMNieuwerkerk aan den IJssel
J. Hofman Holding B.V.Voorwillenseweg 1132806ZEGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Haastrecht

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Haastrecht waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids vind je de beste duurzame oplossingen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over spouwmuur isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Haastrecht

 1. Verlaging van de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Goed voor het klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3340,00€445,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4185,00€830,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5105,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3390,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€480,00€44,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,40€5,55 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Haastrecht is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Het pakt warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder noemen we extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Haastrecht: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Budget Energie en United Consumers, Powerpeers, Delta, Vandebron, Oxxio. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.900 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Haastrecht kopen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat. Het gehele systeem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor het verwarmen van water. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.100 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €210,00 – €325,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Haastrecht. In dit blokje check je een schema met praktische en betaalbare vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Haastrecht!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Haastrecht: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het concept plan deelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en controleert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Haastrecht

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder bieden we een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Haastrecht.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, gevel, (spouw)muur, wanden, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Krimpenerwaard heeft mogelijk verschillende lokale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Krimpenerwaard zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Haastrecht aanvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Stolwijk, Vlist en Berkenwoude).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Krimpenerwaard.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Haastrecht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Haastrecht?

Het energie maatwerkadvies Haastrecht is een rapport met een plan van aanpak voor de verduurzaming van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de verwachte prijzen en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw energierekening doen dalen. Middels dit energieadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €245,00 tot €300,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €245,00. Het is verstandig om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Haastrecht te bekijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Haastrecht voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie leidt tot een goedkopere energiefactuur, een verbeterd werkcomfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie