Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vlist

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Vlist is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en omschrijft waar besparingen mogelijk zijn. Het energiebesparingsadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies delen ze grondig de totale kosten en het rendement van de bekende energiebesparende maatregelen. Het energiebesparingsadvies is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij stuurt een energieadvies met alle investeringen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Voorbeelden zijn: warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over het budget, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Vlist die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-vlist

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningen en bedrijfspanden dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te verkleinen. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energie-expert bezoek je thuis om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde specialist op het gebied van energie. Professionele en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vlist (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan bevat een weergaven van bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels met PUR en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een professionele energie-specialist. Erkende vakmensen vind je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om enkele offertes te verkrijgen van professionele adviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website krijg je een weergave met werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Vlist.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf neemt de woning op en zoekt uit welke duurzame investeringen doelgericht zijn. Kort daarop krijg je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel vind je informatie zoals een kostenbegroting, het rendement en de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Vlist laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Vlist vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een betrouwbare maatwerk-adviespartij. Het is beter om een specialist uit de buurt te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Bijgaand tref je adresgegevens van mogelijk beschikbare maatwerkadviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Krimpenerwaard. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
CAGReeuwijkse Poort 1002811MXReeuwijk
Zien24 Group B.V.Fascinatio Boulevard 5222909VACapelle aan den IJssel
EPAZPrins Alexanderlaan 942912AMNieuwerkerk aan den IJssel
J. Hofman Holding B.V.Voorwillenseweg 1132806ZEGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Vlist

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vlist die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningeigenaren willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder vind je de meest interessante maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over zonnepanelen kopen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Vlist

 1. Een lagere energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (lees meer over isolatie)€2075,00€165,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4500,00€900,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4890,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3170,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€430,00€45,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1000,00€195,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Vlist is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Disclaimer: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor CV-ketel op gas. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder behandelen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Vlist: een voordeliger systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Eneco, Budget Energie & Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Vandebron. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.750 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Vlist bestellen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een voorraadvat. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) kost je circa €3.350 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €245,00 tot €450,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Vlist. In dit blokje kan je aan de slag met een aantal handige en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Vlist!

Plan een adviesgesprek in en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Vlist: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan bespreekt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Vlist

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder kan je aan de slag met nuttige info over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Vlist.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerk aan wanden, gevel, ramen, vloer, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Krimpenerwaard biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Krimpenerwaard tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Vlist opzoeken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Berkenwoude, Bergambacht en Gouderak).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Krimpenerwaard.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Vlist

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vlist?

Een energie maatwerkadvies Vlist is een energieadvies met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van jouw woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor VVE’s en particulieren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit besparingsplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het geeft inzicht in welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Via dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van huistype, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De tarieven liggen tussen de €175,00 tot en met €300,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €275,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Vlist te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Vlist voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie