Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Krimpenerwaard

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Krimpenerwaard is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het rapport verduidelijkt welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energiebesparingsadvies check je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de potentiële investeringskeuzes. Het maatwerkrapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Je ontvangt een verduurzamingsplan met alle mogelijk interessante maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de investering, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Krimpenerwaard die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-krimpenerwaard

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te minderen. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om jouw doelstellingen door te nemen. Deze vakman doet een deskundige checkup en weet welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met maatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Let op: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een onafhankelijke energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Krimpenerwaard (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit advies geeft een schema met alle energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een erkende maatwerk adviseur. Professionele maatwerkadviesbureaus kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Wij adviseren om enkele offertes op te zoeken van erkende adviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een lijst met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Krimpenerwaard.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur bezoekt je aan huis en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen aan te bevelen zijn. Op basis van zijn bevindingen verkrijg je een compleet energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel noteren ze kenmerken zoals de minimale prijzen, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Krimpenerwaard laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Krimpenerwaard vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een neutrale energie specialist. Het is goed om een adviesbureau uit de omgeving te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Bijgaand vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Krimpenerwaard. Kies enkel bedrijven en adviseurs met de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
CAGReeuwijkse Poort 1002811MXReeuwijk
Zien24 Group B.V.Fascinatio Boulevard 5222909VACapelle aan den IJssel
EPAZPrins Alexanderlaan 942912AMNieuwerkerk aan den IJssel
J. Hofman Holding B.V.Voorwillenseweg 1132806ZEGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Krimpenerwaard

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Krimpenerwaard waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder bespreken we goede verduurzamingsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over water-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Krimpenerwaard

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Het is goed voor het milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Stijgende woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3470,00€440,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12025,00€680,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4595,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2860,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€395,00€38,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,80€7,60 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Vind een energiedeskundige en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Krimpenerwaard is een hele goede keuze. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder delen wij meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Krimpenerwaard: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Vattenfall, Budget Energie, Eneco en Powerpeers, Delta, Oxxio, United Consumers, Vandebron. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.550 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Krimpenerwaard laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.250 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €210,00 – €450,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Krimpenerwaard. In de box hieronder vind je daarom een overzicht met impactvolle en voordelige verduurzamingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Start met een persoonlijk energieadvies in Krimpenerwaard!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Krimpenerwaard: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesrapport deelt ook wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur bekijk het huis en berekent de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Krimpenerwaard

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Onderstaand lees je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Krimpenerwaard.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, wanden, ramen, vloer.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Krimpenerwaard biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-middelen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Krimpenerwaard zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Krimpenerwaard afsluiten in juli 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Zoetermeer, Waddinxveen en Capelle aan den IJssel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Krimpenerwaard.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Krimpenerwaard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Krimpenerwaard?

Een energie maatwerkadvies Krimpenerwaard is een document met verschillende opties voor het vergroenen van je huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de verwachte kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hebben te maken met woningtype, de omvang van de woning en de gekozen adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 tot ongeveer €325,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €270,00. Het is slim om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Krimpenerwaard te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Krimpenerwaard voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw rapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie