Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ouderkerk aan den IJssel

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een hybride warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Ouderkerk aan den IJssel geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en deelt wat er mogelijk is. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke opties je woning een stuk kunnen verduurzamen en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies bieden ze nauwkeurig de initiële investering en het rendement van de diverse duurzame keuzes. Het verduurzamingsplan is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je ontvangt een energieplan met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Bekijk de effecten van: ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over het kostenplaatje, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Ouderkerk aan den IJssel die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ouderkerk-aan-den-ijssel

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verlagen. In het advies wordt uitvoerig beschreven welke investeringen je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energie-expert bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Jij ontvangt een rapport met daarin duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een ervaren expert. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ouderkerk aan den IJssel (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport geef je inzicht in diverse duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een objectieve maatwerkadviseur. Deskundige adviseurs kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerkadviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om 2 of 3 offertes te verkrijgen van onafhankelijke maatwerkadviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met werkzaamheden die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Ouderkerk aan den IJssel.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur komt op locatie en analyseert welke duurzame investeringen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens krijg je een compleet energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel bekijk je randzaken zoals de verwachte kosten, de besparing en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ouderkerk aan den IJssel laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Ouderkerk aan den IJssel vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een deskundige energie specialist. Wij adviseren om een adviesbedrijf uit de buurt te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In het schema hieronder bieden we bedrijfsnamen en adresgegevens van goede maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Krimpenerwaard. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
BOUW5DMargrietveld 282914CGNieuwerkerk aan den IJssel
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Ouderkerk aan den IJssel

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ouderkerk aan den IJssel die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder delen wij de meest populaire duurzame oplossingen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over water-water warmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Ouderkerk aan den IJssel

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (meer over woningisolatie)€4390,00€405,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11100,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4940,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2970,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€335,00€53,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1325,00€190,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Ouderkerk aan den IJssel is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan je zelf opwekken met een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder behandelen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Ouderkerk aan den IJssel: betaalbaar en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall en Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, United Consumers. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.550 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Ouderkerk aan den IJssel bestellen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze installatie genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) kost je circa €3.300 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €180,00 t/m €325,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Ouderkerk aan den IJssel. In dit blokje lees je een overzicht met praktische en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Ouderkerk aan den IJssel!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Ouderkerk aan den IJssel: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieplan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Ouderkerk aan den IJssel

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder delen wij nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ouderkerk aan den IJssel.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van dak, gevel, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Krimpenerwaard biedt mogelijk ook diverse regionale subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Krimpenerwaard zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Ouderkerk aan den IJssel aanvragen in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Schoonhoven, Lekkerkerk en Nieuwerkerk aan den IJssel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Krimpenerwaard.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Ouderkerk aan den IJssel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ouderkerk aan den IJssel?

Een energie maatwerkadvies Ouderkerk aan den IJssel is een advies met verschillende opties voor de vergroening van je woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de minimale prijzen en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situaties is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden de meeste besparing opleveren. Middels dit energieplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, oppervlakte en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €180,00 t/m €330,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €280,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Ouderkerk aan den IJssel te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf checkt bij bewoners het wensenlijstje om het complex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de uiteindelijke kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Ouderkerk aan den IJssel voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, meer comfort, korting op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie