Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lekkerkerk

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Lekkerkerk biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en analyseert wat de opties zijn. Het onderzoek laat jouw zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies onderschrijven ze in detail de totale kosten en het rendement van de diverse verduurzamingsopties. Het advies is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een verduurzamingsrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in het budget, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Lekkerkerk die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-lekkerkerk

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om een pand energiezuiniger te worden en op die manier de energielasten te verminderen. In het onderzoek wordt grondig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze expert doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. In het advies tref je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een gediplomeerde energiedeskundige. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lekkerkerk (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan geeft een schema met bruikbare energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het verbeteren van spouwmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een neutrale adviseur. Ervaren energie adviseurs vind je op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven rekenen verschillende tarieven. Het is nuttig om meerdere offertes te verkrijgen van objectieve adviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform ontdek je een overzicht van opties waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Lekkerkerk.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt thuis langs en beschrijft welke maatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen krijg je een gunstig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport aspecten zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Lekkerkerk laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Lekkerkerk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een erkende energie specialist. Het is wijs om een specialist uit de buurt te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In het schema hieronder delen we adres details van professionele adviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Krimpenerwaard. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
BOUW5DMargrietveld 282914CGNieuwerkerk aan den IJssel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Lekkerkerk

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lekkerkerk die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids vind je de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over bodem-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Lekkerkerk

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (lees meer over isolatie)€4695,00€430,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12100,00€675,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4525,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3365,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€325,00€33,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1300,00€200,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Lekkerkerk is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het stuk hieronder verstrekken we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Lekkerkerk: een voordeliger systeem en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie of Powerpeers, Oxxio, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.950 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Lekkerkerk kopen? Dan betaal je geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.650 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €230,00 – €450,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Lekkerkerk. In dit blokje vind je een weergave met krachtige en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Lekkerkerk!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Lekkerkerk: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die jij kan laten uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning duurzaam maken met subsidies in Lekkerkerk

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder check je handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Lekkerkerk.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, dak, ramen, wanden, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Krimpenerwaard biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Krimpenerwaard kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Lekkerkerk opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Nieuwerkerk aan den IJssel, Nieuw-Lekkerland en Krimpen aan de Lek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Krimpenerwaard.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Lekkerkerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lekkerkerk?

Dit energie maatwerkadvies Lekkerkerk is een besparingsrapport inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsplan biedt per maatregel het financiële plaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. Aan de hand van dit besparingsadvies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, oppervlakte en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €230,00 tot ongeveer €315,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €250,00. Het is goed om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Lekkerkerk te verkrijgen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners wat ze graag willen om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Lekkerkerk voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw document toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie