Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuw-Lekkerland

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuw-Lekkerland is daarbij een goede ondersteuning. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en analyseert wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan toont aan welke opties relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het rapport delen ze uitvoerig de kosten en het rendement van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het energierapport is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je krijgt een rapport met aanbevelingen met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de geraamde kosten, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Nieuw-Lekkerland die hun woninglabel willen verbeteren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuw-lekkerland

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te verkleinen. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het kost, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Deze maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De woning-analyse moet gedaan worden door een deskundige energieadviseur. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kan je vinden op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuw-Lekkerland (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies geeft een overzicht met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van gevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Gekwalificeerde adviesbureaus check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is nuttig om meerdere offertes te verkrijgen van erkende specialisten. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een complete samenvatting met groene maatregelen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nieuw-Lekkerland.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een adviseur komt op locatie en calculeert welke duurzaamheidsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop krijg je een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag kenmerken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuw-Lekkerland laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woning?

Informeer bij energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Nieuw-Lekkerland vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een erkende energie expert. Het is aan te raden om een adviseur uit jouw eigen regio te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Hieronder lees je namen en adressen van professionele EPA-adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Molenlanden. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Nieuw-Lekkerland

Uitgelichte adviseurs: direct online afspraak inplannen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuw-Lekkerland waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids delen we de belangrijkste maatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over hybride warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Nieuw-Lekkerland

 1. Een gunstige energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1680,00€130,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11750,00€625,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4650,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3185,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€315,00€53,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €600,00€38,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Nieuw-Lekkerland is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is een groene investering, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder behandelen we handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en verhit al je tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuw-Lekkerland: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Een duurzame keuze en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Budget Energie, Eneco, Essent en United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.600 en kan je terugverdienen in +/- 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Nieuw-Lekkerland laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een zonnecollector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.750 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €215,00 t/m €525,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Nieuw-Lekkerland. Hieronder vind je om die reden een aantal doelgerichte en voordelige maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Nieuw-Lekkerland!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Nieuw-Lekkerland: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het rapport laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Nieuw-Lekkerland

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand bespreken we praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Nieuw-Lekkerland.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, (spouw)muur, ramen, dak, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Molenlanden biedt mogelijk aanvullende regionale subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Nieuw-Lekkerland opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook relevant voor o.a. Krimpen aan de Lek, Streefkerk en Ouderkerk aan den IJssel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Nieuw-Lekkerland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuw-Lekkerland?

Dit energie maatwerkadvies Nieuw-Lekkerland is een concept plan met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huiseigenaren die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsadvies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Via dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €190,00 tot ongeveer €350,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €275,00. Tip: het is handig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuw-Lekkerland te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het wooncomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de geschatte prijzen en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Nieuw-Lekkerland voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, meer comfort, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie