Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Streefkerk

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Streefkerk zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en zoekt uit waar de kansen liggen. Het rapport geeft inzicht in welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport doorzoek je overzichtelijk de kosten en baten van de populaire energiebesparende maatregelen. Het verduurzamingsplan is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een energiebesparingsadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de minimale prijzen, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Streefkerk die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-streefkerk

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor privé-woningen en kantoren dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te reduceren In het advies wordt nauwkeurig omschreven welke investeringen je kunt doen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie. Je regelt het supersnel. Een energie-expert komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gediplomeerde energiedeskundige. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Streefkerk (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies geef je inzicht in bruikbare vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van isolatie op buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok leggen we precies uit wat je moet doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige maatwerk adviseur. Objectieve maatwerkadviseurs check je op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om diverse offertes te ontvangen van neutrale energieadviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een weergave met groene maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Streefkerk.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie expert neemt de woning op en calculeert welke duurzaamheidsmaatregelen gunstig zijn. Vervolgens verstuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen delen ze aspecten zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Streefkerk laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je pand?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Streefkerk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een erkende expert. Het is slim om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder bieden we naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare energie specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Molenlanden. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Streefkerk

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Streefkerk die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen minder energie gebruiken. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder vind je de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over aardwarmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Streefkerk

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1140,00€365,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10500,00€705,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4675,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3375,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€485,00€55,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1250,00€195,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Streefkerk is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de CV- of HR ketel. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder behandelen we praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Streefkerk: betaalbaar en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, Eneco, Engie of Oxxio, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.900 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Streefkerk laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €4.000 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een zeer interessant energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €185,00 – €500,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Streefkerk. In dit blokje delen wij een lijst met populaire en niet al te dure maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Streefkerk!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Streefkerk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat praktische maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan toont bovendien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur analyseert de woning en controleert de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een perfect energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Streefkerk

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand bespreken we actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Streefkerk.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerkzaamheden aan dak, wanden, ramen, vloer, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Molenlanden hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Streefkerk aanvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Ouderkerk aan den IJssel, Kinderdijk en Lekkerkerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Laat je hypotheek aanpassen: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Streefkerk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Streefkerk?

Een energie maatwerkadvies Streefkerk is een rapport met suggesties voor de verduurzaming van een woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsadvies komt per maatregel met de kosten en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit energieplan een must. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €250,00 tot €295,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €255,00. Het is raadzaam om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Streefkerk te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door deze constructie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Streefkerk voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een verfijnde energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie