Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kinderdijk

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Kinderdijk is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies stelt bloot welke investeringen jouw energierekening direct doen dalen en het energielabel verbeteren. In het aanbevelingen-rapport beschrijven ze uitgebreid de investering en de terugverdientijd van de geselecteerde verduurzamingsmaatregelen. Het rapport is ontworpen voor alle particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij schrijft een verslag met alle verduurzamingsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per keuze vind je de verwachte kosten, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Kinderdijk die het huis willen verduurzamen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-kinderdijk

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te drukken. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler. Het is heel simpel. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wens je een energiezuinige woning, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde specialist. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kinderdijk (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport geeft een overzicht met diverse energiebesparingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde energie-specialist. De juiste energie specialisten kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is raadzaam om enkele offertes te vragen van objectieve energieadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een advies met verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Kinderdijk.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs loopt door de woning en stelt vast welke werkzaamheden gunstig zijn. Niet veel later ontvang je een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel vind je kenmerken zoals de investering, het rendement en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kinderdijk laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woning?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Kinderdijk vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde vakman. Het is nuttig om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Bijgaand behandelen we adres-informatie van goede energieadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Molenlanden. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Kinderdijk

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kinderdijk die direct tot je beschikking zijn. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In onze keuzegids check je de belangrijkste duurzame oplossingen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonneboilers.

Het comfort van een energiezuinige woning in Kinderdijk

 1. Een lagere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3645,00€460,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10600,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4655,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3320,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€370,00€40,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €530,00€47,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Kinderdijk is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand vind je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Kinderdijk: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Eneco, Engie, GreenChoice, Vattenfall of United Consumers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.850 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Kinderdijk laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.800 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 tot €325,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Kinderdijk. In dit blokje verstrekken we een weergave met belangrijke en betaalbare duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Kinderdijk!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Kinderdijk: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het document deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Kinderdijk

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder vind je praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Kinderdijk.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, vloer, dak, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Molenlanden biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Kinderdijk opzoeken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Lekkerkerk, Groot-Ammers en Nieuw-Lekkerland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Je eigen hypotheek ophogen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Kinderdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kinderdijk?

Het energie maatwerkadvies Kinderdijk is een concept plan met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, het plaatsen van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport behandelt per maatregel het budget en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsadvies een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €195,00 t/m €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €245,00. Het is aan te bevelen om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Kinderdijk te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het gebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Kinderdijk voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie