Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Groot-Ammers

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Groot-Ammers is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en omschrijft wat er mogelijk is. Het plan toont aan welke alternatieven een energiebesparing realiseren en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport bekijk je in detail de kosten en baten van de uitgezochte investeringsopties. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een maatwerkrapport met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de minimale prijzen, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Groot-Ammers die hun woninglabel willen verbeteren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-groot-ammers

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te reduceren In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de prijs is, en wat het rendement is. Hierbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren energiedeskundige. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs tref je op centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Groot-Ammers (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies biedt een lijst met verschillende vergroeningsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Professionele EPA-adviseurs zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten kunnen individuele tarieven rekenen. Het is goed om meerdere offertes aan te vragen van objectieve maatwerkadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een schema met investeringen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Groot-Ammers.

 4. Neem het energierapport door

  De energie specialist komt bij je thuis en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen doelgericht zijn. Niet veel later verstuurt hij een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport bijzonderheden als de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Groot-Ammers laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Zoek daarom contact met isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Groot-Ammers vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een professionele maatwerkadviseur. Het is slim om een maatwerkadviseur uit de regio te zoeken Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel delen we naam + adresgegevens van erkende vakmensen die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Molenlanden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Groot-Ammers

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Groot-Ammers die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids noemen we de gunstigste energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over infraroodpanelen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Groot-Ammers

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Goed voor het klimaat: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3305,00€405,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6900,00€860,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5040,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3035,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€450,00€44,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €5,45€8,20 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Groot-Ammers is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies te gebruiken. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): vermindert de kans op koudebruggen in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het pakt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder vind je praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Groot-Ammers: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Essent, Vattenfall of Powerpeers, Delta, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.350 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Groot-Ammers laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.800 (met montage).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €225,00 – €525,00 per element.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Groot-Ammers. In het gedeelte hieronder delen wij een lijst met praktische en voordelige energiebesparingsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Groot-Ammers!

Plan een adviesgesprek in en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Groot-Ammers: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het rapport vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Groot-Ammers

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder bespreken we een overzicht met de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Groot-Ammers.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van wanden, vloer, ramen, gevel, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juli 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Molenlanden heeft mogelijk verschillende lokale subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Groot-Ammers vergelijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Nieuw-Lekkerland, Nieuwpoort en Streefkerk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Je hypotheek oprekken: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Groot-Ammers

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Groot-Ammers?

Dit energie maatwerkadvies Groot-Ammers is een concept plan inclusief suggesties voor de vergroening van jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het adviesplan komt per maatregel met het kostenplaatje en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke alternatieven jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €230,00 – €315,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €260,00. Het is raadzaam om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Groot-Ammers op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over een kostenbegroting en de geschatte terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Groot-Ammers voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie