Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwpoort

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwpoort is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en test waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan verduidelijkt welke opties jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In de aanbevelingen check je overzichtelijk de kosten en de terugverdientijd van de populaire duurzame keuzes. Het rapport met aanbevelingen is een uitkomst voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een energiebesparingsadvies met alle investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Onder andere: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel toont het rapport de geschatte kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Nieuwpoort die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwpoort

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verlagen. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het kost, en wat het rendement is. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt op locatie langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: De maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Ga je je woning isoleren, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De inspecties moeten gedaan worden door een erkende expert. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwpoort (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het document geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), isolatie van buitengevels met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde adviseur. Gekwalificeerde maatwerkadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes op te vragen van betrouwbare adviesbedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een lijst met groene maatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwpoort.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Het adviesbureau komt thuis langs en stelt vast welke groene maatregelen doelgericht zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport bijzonderheden als de investering, de jaarlijkse besparing en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwpoort laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de EPA-adviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Nieuwpoort vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een professionele energie specialist. Het is aan te bevelen om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder bieden we adres details van kwalitatieve energie adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Molenlanden. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Nieuwpoort

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwpoort met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder behandelen we de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over CV-ketels.

Het comfort van een energiezuinige woning in Nieuwpoort

 1. Een gunstige energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1960,00€125,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6440,00€1060,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5340,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3320,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€320,00€28,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,50€6,10 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Nieuwpoort is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je gebruikt minder fossiele energie, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €130,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder delen we praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuwpoort: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, Essent, GreenChoice en Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €4.600 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Nieuwpoort kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.100 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €155,00 tot €350,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Nieuwpoort. In het gedeelte hieronder vind je een schema met populaire en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Nieuwpoort!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Nieuwpoort: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur analyseert de woning en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Nieuwpoort

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand bespreken we een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwpoort.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerk aan dak, gevel, ramen, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Molenlanden biedt mogelijk aanvullende lokale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Nieuwpoort opzoeken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Streefkerk, Langerak en Kinderdijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Nieuwpoort

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwpoort?

Het energie maatwerkadvies Nieuwpoort is een concept plan met tips en aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit adviesrapport biedt per maatregel het financiële plaatje en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op dat moment is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het toont aan welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €250,00 – €320,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is nuttig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwpoort op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het complex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over de totale benodigde investering en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Nieuwpoort voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie resulteert in lagere lasten, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie