Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Langerak

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Langerak biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en inspecteert wat de opties zijn. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energierapport vind je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de potentiële duurzame opties. Het rapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die voor jouw interessant zijn.
 • Kies voor: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Langerak die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-langerak

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te reduceren In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas. Het is heel simpel. Een maatwerkadviseur neem contact op om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Jij ontvangt een rapport met alle verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een calculatie van de kosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs contacteren via centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Langerak (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan bevat een weergaven van bruikbare maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van buitengevelisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. Gediplomeerde energie experts kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Maatwerkadviesbureau’s mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om verschillende offertes op te vragen van onafhankelijke energie adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een opsomming met maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Langerak.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbureau komt bij je thuis en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel toont het rapport bijzonderheden als de geschatte kosten, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Langerak laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je pand?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Langerak vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie expert. Het is nuttig om een energie-specialist rondom je woonplaats te selecteren. Ze kennen het type woning, en je betaald minder voor reiskosten. In het schema hieronder lees je naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare bedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Molenlanden. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Langerak

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Langerak die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar waar moet ik beginnen? Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In de tekstblokjes hieronder noemen we de belangrijkste maatregelen voor je woonhuis. Of klik door voor meer informatie over ventileren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Langerak

 1. Een lagere energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1875,00€145,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11850,00€695,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4880,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2840,00€165,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€310,00€28,00 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €19,00€28,00 p/jaar
Kosten en rendement van verduurzamingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Langerak is een minimale vereiste. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Wat je misschien niet wist: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder tref je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Langerak: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice & United Consumers, Delta, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.700 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Langerak kopen? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een collector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.200 (met installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €220,00 t/m €450,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Langerak. Onderstaand delen wij een lijst met impactvolle en goedkope maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Langerak!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Langerak: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Het rapport toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en bekijkt hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Langerak

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand verstrekken we praktische informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Langerak.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van gevel, dak, vloer, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Molenlanden hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidieregelingen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Langerak opzoeken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Kinderdijk, Waal en Groot-Ammers).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Langerak

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Langerak?

Een energie maatwerkadvies Langerak is een concept plan met suggesties voor het duurzamer maken van een woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel de geraamde kosten en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Dan is dit besparingsadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke opties jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €215,00 tot en met €310,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €255,00. Het is verstandig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Langerak te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau vraagt bewoners naar de wensen en behoeftes om het flatgebouw duurzamer te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners ontvangen netjes een mail met het financiële plaatje en de besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Langerak voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een groenere energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie