Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Waal

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Waal is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en test de verschillende optie. Het energierapport laat jouw zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het energieadvies onderzoek je overzichtelijk de initiële investering en het rendement van de bekende duurzame opties. Het energierapport is ontworpen voor particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een rapport met aanbevelingen met alle verduurzamingsmaatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de verwachte prijzen, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Waal die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-waal

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor privé-woningen en kantoren dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te beperken. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze professional doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle energiebesparende maatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Hierbij geldt altijd: Elke maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren energie-expert. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn vindbaar op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Waal (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan geef je inzicht in uiteenlopende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van buitengevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren energieadviseur. Geschikte energie specialisten kan je bekijken op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Wij adviseren om diverse offertes te vragen van onafhankelijke energie adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een opsomming met maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Waal.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbureau neemt de woning op en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop verstuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen beschrijven ze details zoals de geraamde kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Waal laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woonruimte?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Waal vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een erkende energieadviseur. Het is wijs om een adviseur uit de omgeving te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel vind je bedrijfsnamen en adresgegevens van kwalitatieve specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Molenlanden. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Waal

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Waal die direct tot je beschikking zijn. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In de tekstblokjes hieronder bespreken we de belangrijkste duurzaamheidsmaatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over energiebesparende maatregelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Waal

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een hogere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3575,00€435,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6365,00€890,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5325,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3360,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€425,00€31,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €21,50€30,00 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Waal is een slimme investering. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €127,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand lees je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Waal: betaalbaar en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Essent, Engie of Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.450 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Waal laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de badkamer en keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water verwarmen. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.650 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (diameter van 60 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 tot €400,00 per ruimte.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Waal. In dit blokje verstrekken we een aantal handige en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Waal!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Waal: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat concrete maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel heeft een effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Waal

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder bespreken we up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Waal.

 • Isolatie-subsidie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, ramen, gevel, wanden, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Molenlanden hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Waal opvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Groot-Ammers, Oud-Alblas en Nieuwpoort).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Waal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Waal?

Het energie maatwerkadvies Waal is een besparingsplan met tips en aanbevelingen voor het verduurzamen van jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit energieplan behandelt per maatregel de verwachte prijzen en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit adviesrapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de totale oppervlakte en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €210,00 tot en met €340,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €250,00. Het is slim om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Waal te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het gebouw te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Waal voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie leidt tot lagere lasten, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie