Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oud-Alblas

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp installatie laten aanleggen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Oud-Alblas geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en deelt de verschillende optie. Het plan toont aan welke investeringen jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsplan onderzoek je gedetailleerd de kosten en het rendement van de mogelijke maatregelen. Het energiebesparingsadvies is relevant voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een energiebesparingsadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport een kostenbegroting wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oud-Alblas die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oud-alblas

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te beperken. In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze adviseur analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren maatwerkadviseur. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oud-Alblas (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieplan geeft een schema met diverse verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van de muren of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende alinea laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een erkende energie-specialist. Erkende EPA-adviseurs kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Wij adviseren om enkele offertes aan te vragen van betrouwbare maatwerkadviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een overzicht van duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Oud-Alblas.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een adviseur komt thuis langs en zoekt uit welke duurzaamheidsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen mailt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen check je bijzonderheden als de investering, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Oud-Alblas laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw pand?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Oud-Alblas vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale energieadviseur. Het is aan te raden om een adviesbedrijf uit de regio te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder check je gegevens van kwalitatieve experts die diensten aanbieden in de gemeente Molenlanden. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Oud-Alblas

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oud-Alblas die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids bespreken we de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over woning isolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Oud-Alblas

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk hier meer info)€1825,00€140,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10650,00€705,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4570,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2850,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€340,00€38,00 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €545,00€43,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Meteen een lagere energienota? Je huis isoleren in Oud-Alblas is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energienota, je hebt geen last meer van tocht in huis, je stoot minder CO-2 uit, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder check je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Oud-Alblas: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Vattenfall, Engie, Eneco en Delta, Vandebron, Oxxio, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.400 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Oud-Alblas bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.900 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €150,00 tot €550,00 per paneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Oud-Alblas. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een lijstje met praktische en laag geprijsde duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Oud-Alblas!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Oud-Alblas: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur neemt de woning op en berekent hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Oud-Alblas

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In dit blokje vind je actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Oud-Alblas.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan ramen, dak, vloer, wanden, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Molenlanden heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Oud-Alblas opzoeken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook handig voor o.a. Nieuwpoort, Bleskensgraaf en Langerak).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Oud-Alblas

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oud-Alblas?

Het energie maatwerkadvies Oud-Alblas is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het vergroenen van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit besparingsrapport vereist. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke keuzes de meeste besparing opleveren. Middels dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van huistype, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De prijs ligt tussen de €200,00 tot €300,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Het is raadzaam om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oud-Alblas te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw groener te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook het financiële plaatje en de jaarlijkse besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Oud-Alblas voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Goede energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie