Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bleskensgraaf

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepompsysteem kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Bleskensgraaf is een goed hulpmiddel! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies stelt bloot welke investeringen het energieverbruik laten dalen en het comfort verhogen. In het maatwerkrapport tref je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het advies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een energiebesparingsadvies met alle energiebesparende maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp toont het rapport de geraamde kosten, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Bleskensgraaf die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bleskensgraaf

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te drukken. In dit rapport wordt heel concreet aangegeven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. In dat kader kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler. Het is vrij eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Hij genereert een digitaal rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en het totale rendement Disclaimer: Een maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een objectieve energie-expert. Deskundige en objectieve energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bleskensgraaf (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsplan bevat een weergaven van alle maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitengevelisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een objectieve energieadviseur. Deskundige EPA-adviseurs kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: selecteer zeker een adviseur die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes op te zoeken van professionele energie experts. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een schema met energiebesparende maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Bleskensgraaf.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie specialist loopt door de woning en stelt vast welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later verstuurt hij een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen delen ze eigenschappen zoals het kostenplaatje, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bleskensgraaf laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Bleskensgraaf vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde adviseur. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf uit de omgeving te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de bijgaande tabel check je namen en adressen van mogelijk interessante energie experts die diensten aanbieden in de gemeente Molenlanden. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Bleskensgraaf

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bleskensgraaf waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder bieden we informatie rondom de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over vloerisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Bleskensgraaf

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€1360,00€215,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11000,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5190,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3320,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€345,00€46,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €19,25€32,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Bleskensgraaf is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder bekijk je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bleskensgraaf: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Eneco, Budget Energie, Essent of United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Delta, Vandebron. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.950 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 of 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Bleskensgraaf laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.750 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €150,00 t/m €525,00 per element.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Bleskensgraaf. In het gedeelte hieronder check je een weergave met belangrijke en gunstig geprijsde maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Bleskensgraaf!

Regel een adviesgesprek en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Bleskensgraaf: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het plan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur komt je huis en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Bleskensgraaf

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder onderzoek je nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Bleskensgraaf.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van wanden, gevel, (spouw)muur, dak, ramen.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Molenlanden heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Bleskensgraaf bekijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Langerak, Molenaarsgraaf en Waal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Pas je eigen hypotheek aan: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Bleskensgraaf

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bleskensgraaf?

Een energie maatwerkadvies Bleskensgraaf is een energieadvies inclusief suggesties voor de vergroening van je woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met de minimale prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor huizeneigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor deze situaties is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €225,00 – €345,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €265,00. Het is aan te raden om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Bleskensgraaf te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het complex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Bleskensgraaf voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft lagere energielasten, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie