Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Molenaarsgraaf

De hoogte van de energierekening beperken? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Molenaarsgraaf is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan tref je uitvoerig de totale kosten en het rendement van de uitgezochte investeringskeuzes. Het plan is aan te raden voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een plan met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in het budget, wat het oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Molenaarsgraaf die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-molenaarsgraaf

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verlagen. In dit rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur bezoek je thuis om kennis te maken. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle maatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke specialist. Vakbekwame en ervaren energieadviseurs zoek je via het platform centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Molenaarsgraaf (februari 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document helpt je op weg met verschillende duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verbeteren van gevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een betrouwbare energie-expert. Ervaren EPA-adviseurs kan je vergelijken op Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Let op: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te bevelen om enkele offertes te vragen van betrouwbare bedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt.. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Molenaarsgraaf.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en stelt vast welke verduurzamingsmaatregelen passen bij de woning. Binnen een paar dagen mailt hij een kwalitatief energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze onderdelen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Molenaarsgraaf laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn huis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Molenaarsgraaf vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Wij adviseren om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel check je namen en adressen van goede energie adviseurs die werken in de gemeente Molenlanden. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Molenaarsgraaf

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Molenaarsgraaf waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids check je de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over dakisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Molenaarsgraaf

 1. Een gunstige energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (lees meer over isolatie)€1590,00€395,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5295,00€805,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5070,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3020,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€390,00€37,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €18,25€28,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparingsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Molenaarsgraaf is een minimale vereiste. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies te kiezen. Belangrijk feit: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte noemen we praktische details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en verhit al je tapwater. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Molenaarsgraaf: betaalbaar en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Essent, Engie en United Consumers, Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.650 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Molenaarsgraaf laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.400 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 tot €450,00 per ruimte.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Molenaarsgraaf. Hieronder kan je aan de slag met een aantal effectieve en laag geprijsde maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Molenaarsgraaf!

Plan een adviesgesprek in en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Molenaarsgraaf: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en bekijkt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Molenaarsgraaf

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand check je up-to-date info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Molenaarsgraaf.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isoleren van vloer, wanden, (spouw)muur, dak, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in februari 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Molenlanden biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Molenaarsgraaf afsluiten in februari 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Waal, Brandwijk en Oud-Alblas).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Molenaarsgraaf

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Molenaarsgraaf?

Dit energie maatwerkadvies Molenaarsgraaf is een document met concrete maatregelen voor het vergroenen van een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met de minimale prijzen en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning verduurzamen. Middels dit document kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €245,00 tot ongeveer €305,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €275,00. Het is aan te bevelen om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Molenaarsgraaf te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Molenaarsgraaf voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Goede energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie