Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Brandwijk

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Brandwijk biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en verkent de verschillende optie. Het uiteindelijke advies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport beschrijven ze nauwkeurig de kosten en baten van de diverse energiebesparende maatregelen. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in het kostenplaatje, wat de effecten zijn en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Brandwijk die hun woning duurzamer willen maken en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-brandwijk

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te verminderen. In het onderzoek wordt grondig beschreven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat het rendement is. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een maatwerkadviseur belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke energiecoach / deskundige. Professionele en bedreven energieadviseurs vind je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Brandwijk (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van voorzetwandisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een objectieve energie-expert. Gekwalificeerde energie specialisten kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energieadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is verstandig om diverse offertes te ontvangen van deskundige energie specialisten. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen waar je mee kunt starten. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Brandwijk.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie expert komt thuis langs en calculeert welke opties hun doel goed bereiken. Op basis hiervan verstuurt hij het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je kenmerken zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Brandwijk laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonruimte?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Brandwijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een deskundige vakman. Wij adviseren om een energieadviseur uit de buurt te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand bieden we contactgegevens van mogelijk beschikbare adviesbureaus die werken in de gemeente Molenlanden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Brandwijk

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Brandwijk waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder introduceren we de belangrijkste maatregelen voor je woonhuis. Bekijk tevens meer informatie over gevelisolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Brandwijk

 1. Verlaag je energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (bekijk hier meer info)€3320,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5390,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5225,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3290,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€375,00€35,50 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €405,00€35,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Brandwijk is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder tref je handige info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Brandwijk: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, Vattenfall, Essent, Eneco of Oxxio, Delta, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen kost je circa €5.350 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een dak dat volledig in privé-eigendom is met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Brandwijk laten monteren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.100 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €170,00 – €450,00 per IR-paneel.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Brandwijk. Bijgaand tref je een lijstje met belangrijke en goedkope duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Brandwijk!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Brandwijk: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Het adviesplan bespreekt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Brandwijk

Alle woningen en panden in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje vind je actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Brandwijk.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, dak, vloer, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Molenlanden heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Brandwijk vergelijken in juli 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Oud-Alblas, Ottoland en Bleskensgraaf).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Brandwijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Brandwijk?

Een energie maatwerkadvies Brandwijk is een rapport met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies biedt per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit besparingsrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de totale oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 tot €340,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €270,00. Het is verstandig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Brandwijk op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het gebouw te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook een kostenbegroting en de geraamde terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Brandwijk voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een duurzamere energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie