Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ottoland

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Ottoland zal je verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en verkent waar de mogelijkheden liggen. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkadvies doorzoek je in detail de kosten en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het rapport is een hulpmiddel voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij verstrekt een rapport met alle energiebesparende maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: woningisolatie, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de geschatte kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Ottoland die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ottoland

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te reduceren In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een expert op het gebied van energie komt op locatie langs voor een persoonlijk advies. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Elke maatwerkadviseur werkt autonoom en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Update: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde energie-expert. Deskundige en neutrale energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ottoland (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport geeft een overzicht met innovatieve maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het verhogen van de isolatie van buitengevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. Betrouwbare energie experts zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes op te vragen van gecertificeerde adviesbureaus. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een opsomming met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Ottoland.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De energie expert komt thuis langs en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Vervolgens krijg je een onderbouwd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor elke energiemaatregel toont het rapport informatie zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Ottoland laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Ottoland vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te benaderen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante vakmensen die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Molenlanden. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Ottoland

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen beginnen met besparen? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ottoland met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In deze gids check je de meest voorkomende vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over bodemisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Ottoland

 1. Een gunstige energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer over isolatie)€3375,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6350,00€905,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4540,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2890,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€380,00€52,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,80€6,75 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Ottoland is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. De effecten zijn positief: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Uitleg en info over de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder ontdek je extra details over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Ottoland: betaalbaar en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Engie, Eneco, Vattenfall of Delta, Oxxio, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.250 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Ottoland laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.850 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit op zo’n €205,00 – €450,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Ottoland. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een aantal doelgerichte en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Ottoland!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Ottoland: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die je kunt gebruiken om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Ottoland

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand delen wij actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Ottoland.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, wanden, ramen, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Molenlanden hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Ottoland afsluiten in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Bleskensgraaf, Goudriaan en Molenaarsgraaf).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, warmtepompen, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Verhoog je eigen hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Ottoland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ottoland?

Dit energie maatwerkadvies Ottoland is een besparingsadvies met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het rapport komt per maatregel met de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Op die momenten is dit besparingsplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke energiebesparende maatregelen jouw woning verduurzamen. Met behulp van dit adviesrapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €250,00 tot ongeveer €340,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak is het tarief circa €260,00. Het is verstandig om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Ottoland te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de woonwensen om het gebouw te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met het financiële plaatje en het rendement.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Ottoland voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een groenere energieprestatie geeft lagere energiekosten, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie