Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Goudriaan

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Goudriaan kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor doelgericht advies en beoordeelt de verschillende optie. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en het energielabel verbeteren. In het maatwerkrapport beschrijven ze gedetailleerd de investering en de terugverdientijd van de mogelijke duurzame opties. Het rapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een energieadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, woningisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de verwachte prijzen, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Goudriaan die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-goudriaan

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te reduceren In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met alle maatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt individueel en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wens je minder energie te verbruiken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een professionele expert. Deskundige en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Goudriaan (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsrapport geeft een overzicht met bruikbare maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Gecertificeerde adviseurs kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: selecteer zeker een adviseur dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes op te vragen van objectieve maatwerkadviesbureaus. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een weergave met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor je adviesgesprek met de energiecoach in Goudriaan.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke groene maatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel lees je onderwerpen zoals een kostenbegroting, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Goudriaan laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie specialisten en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan handig zijn dat de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woning?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Goudriaan vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een deskundige specialist. Wij adviseren om een adviseur uit de regio te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de bijgaande tabel lees je adres details van goede energie experts die werken in de gemeente Molenlanden. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Raak Software Applicaties B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Goudriaan

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct een afspraak maken? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Goudriaan waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om je aanvraag te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In deze gids delen wij de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Op dit platform vind je ook informatie over isolatieglas.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Goudriaan

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (klik voor meer info)€1790,00€450,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4195,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4660,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3345,00€210,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€435,00€54,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €34,00€28,50 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Goudriaan is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte behandelen we praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Goudriaan: een voordeliger systeem en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaald veel minder voor je stroom. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Budget Energie, Essent of Vandebron, Delta, Oxxio, United Consumers, Powerpeers. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.750 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Goudriaan aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik dat nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.900 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €185,00 tot €350,00 per IR-paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Goudriaan. In het gedeelte hieronder delen wij een aantal doelgerichte en laag geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Goudriaan!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Goudriaan: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Dit besparingsplan toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label vertelt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Goudriaan

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder verstrekken we nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Goudriaan.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van (spouw)muur, dak, ramen, gevel, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Molenlanden biedt mogelijk aanvullende individuele subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Goudriaan bekijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Molenaarsgraaf, Heerjansdam en Brandwijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Goudriaan

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Goudriaan?

Dit energie maatwerkadvies Goudriaan is een document met een plan van aanpak voor de verduurzaming van je huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het adviesplan behandelt per maatregel het financiële plaatje en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven helpen om de energiekosten te reduceren. Met behulp van dit plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €195,00 tot wel €335,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Goudriaan te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex te verduurzamen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de geschatte kosten en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt optimaliseren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Goudriaan voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een optimale energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie