Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Heerjansdam

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Heerjansdam kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en bestudeert wat de opties zijn. Het rapport toont aan welke keuzes je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In de aanbevelingen check je gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de populaire woningaanpassingen. Het energieplan is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een rapport met aanbevelingen met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je het budget, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Heerjansdam die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-heerjansdam

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te minimaliseren. In het plan wordt grondig beschreven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze persoon doet een grondige analyse en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs vind je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Heerjansdam (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport biedt een lijst met alle energiebesparende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn toepassen van HR++ glas, isolatie van buitengevels met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een erkende maatwerkadviseur. De juiste adviesbureaus kan je opzoeken op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is slim om meerdere offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde EPA-adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een overzicht van werkzaamheden die goed aansluiten op jouw woning. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Heerjansdam.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en checkt welke duurzaamheidsmaatregelen het meest effectief zijn. Kort daarop verstuurt hij het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport details zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Heerjansdam laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Heerjansdam vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gediplomeerde vakman. Het is verstandig om een maatwerkadviseur uit de regio te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder verstrekken we gegevens van erkende vakmensen die werkzaam zijn binnen de gemeente Zwijndrecht. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huis Energie AdviesDorpsstraat 2032995XGHeerjansdam
Victor Poot ProjectenHeer Janstraat 262995ANHeerjansdam
Warmtewijs B.V.Meent 42 E3011JLRotterdam
EnergiziSandelhout 432994HPBarendrecht
Consilium de KokBrahmsstraat 552992ECBarendrecht
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Heerjansdam

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Heerjansdam met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder bespreken we de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over kruipruimte isolatie.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Heerjansdam

 1. Een lagere energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3300,00€400,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5115,00€590,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5410,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2900,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€430,00€35,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €29,50€37,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Heerjansdam is een minimale vereiste. A.d.h.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder check je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en pompt warm tapwater door de woning. Je woning kan dan helemaal van het gas los. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Heerjansdam: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Vattenfall, Engie, Budget Energie en Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €4.750 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Heerjansdam laten leggen? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonnecollector op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze constructie is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.100 (met montage).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €245,00 t/m €350,00 per element.

Handige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Heerjansdam. In het gedeelte hieronder check je een lijstje met handige en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de kans op luchtwegproblemen, zoals astma en allergieën.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Heerjansdam!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Heerjansdam: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesrapport geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een actueel energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Heerjansdam

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder bespreken we handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Heerjansdam.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, vloer, dak, gevel, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Zwijndrecht heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zwijndrecht kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Heerjansdam opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Brandwijk, Hoek van Holland en Ottoland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zwijndrecht.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Heerjansdam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Heerjansdam?

Het energie maatwerkadvies Heerjansdam is een energieadvies met suggesties voor het energiezuinig maken van je woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Het document komt per maatregel met de verwachte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Middels dit document is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €190,00 t/m €300,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Heerjansdam te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Dit is natuurlijk ook met het financiële plaatje en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Heerjansdam voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie leidt tot lagere lasten, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie