Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoek van Holland

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepompsysteem kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Hoek van Holland biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en controleert de diverse opties. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies bieden ze in detail de investering en de terugverdientijd van de verschillende verduurzamingsmaatregelen. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke werkzaamheden jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in een kostenbegroting het rendement en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Hoek van Holland die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoek-van-holland

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze expert doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De inspecties moeten gedaan worden door een gediplomeerde energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoek van Holland (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies biedt een lijst met alle maatregelen die voldoende effectief zijn. Voorbeelden zijn het plaatsen van HR++ beglazing, binnen- of buitengevelisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve energie-specialist. Gecertificeerde maatwerkadviesbureaus kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Wij adviseren om enkele offertes te zoeken van onafhankelijke EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via dit platform ontdek je een overzicht van werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Hoek van Holland.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt op locatie en analyseert welke verduurzamingsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop mailt hij een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen check je onderwerpen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoek van Holland laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en plaatselijke installateurs. Laat ze thuis langskomen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn pand?

Vind energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hoek van Holland vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een deskundige energie expert. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te benaderen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de lijst hieronder behandelen we naam + adresgegevens van erkende experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Rotterdam. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Mijn energielabel-adviseurTrasmolen 193146TEMaassluis
Böhtlingk architectenbureaus-Herenstraat 403155SKMaasland
Spring op Groen B.V.s-Herenstraat 743155SLMaasland
LabeltHagedoorn 13142KBMaassluis
Keemink Vastgoed Inspectarium B.V.Van Heekstraat 153125BNSchiedam
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hoek van Holland

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoek van Holland met een handig online aanvraagformulier. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder vind je de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over spouwmuurisolatie.

Het comfort van een energiezuinige woning in Hoek van Holland

 1. Een gunstige energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (meer over woningisolatie)€1635,00€220,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6685,00€805,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5250,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3250,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€495,00€36,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €30,50€30,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Zoek energiedeskundige en start vandaag nog

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Hoek van Holland is een slimme investering. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Dit heeft veel voordelen: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies te kiezen. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan je halen uit innovatieve zonnepanelen. Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het blokje hieronder check je meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hoek van Holland: betaalbaar en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Essent & United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Vandebron. Door te salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €5.700 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met een gunstige positionering op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Voordelig zonnepanelen in Hoek van Holland laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik dat nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.450 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €210,00 t/m €350,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Hoek van Holland. Hieronder lees je een aantal relevante en betaalbare duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming staat nooit onnodig aan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Hoek van Holland!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Hoek van Holland: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het document geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel laat zien hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat het advies is uitgebracht maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Hoek van Holland

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en – in het meest ideale geval – van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder onderzoek je nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Hoek van Holland.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan dak, ramen, vloer, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Rotterdam hanteert mogelijk nog extra individuele subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Rotterdam kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Hoek van Holland opzoeken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Ottoland, Maasland en Goudriaan).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Rotterdam.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: een extra leningdeel afsluiten.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Hoek van Holland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoek van Holland?

Een energie maatwerkadvies Hoek van Holland is een advies met suggesties voor het duurzamer maken van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel het kostenplaatje en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit document vereist. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €240,00 tot ongeveer €345,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €265,00. Het is aan te bevelen om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoek van Holland op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren de woonwensen om het complex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de besparing per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Hoek van Holland voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie