Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Krimpen aan de Lek

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Krimpen aan de Lek biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en controleert wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het plan delen ze uitgebreid de kosten en het rendement van de potentiële verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij verstrekt een rapport met alle werkzaamheden die je kan laten uitvoeren.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat het je oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Krimpen aan de Lek die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-krimpen-aan-de-lek

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verkleinen. In het rapport wordt uitvoerig geïllustreerd welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze persoon neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met daarin duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet worden uitgevoerd door een deskundige energiedeskundige. Professionele en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Krimpen aan de Lek (februari 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan geeft een schema met diverse duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, gevelisolatie met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve energie-expert. Objectieve maatwerkadviesbureaus zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en via deze website. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om diverse offertes te zoeken van gekwalificeerde adviesbedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies mogelijk. Het vergelijken van de offertes kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Krimpen aan de Lek.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbureau brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke potentiële maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop krijg je een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen bekijk je randzaken zoals de geschatte kosten, het rendement en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Krimpen aan de Lek laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je pand?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Krimpen aan de Lek vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een erkende expert. Het is beter om een adviesbureau uit de buurt te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder bieden we namen en adressen van professionele specialisten die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Krimpenerwaard. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Energielabel KrimpenerwaardMolendijk 422931SCKrimpen aan de Lek
Energieadvies PlusVeenmos 52951HKAlblasserdam
Perfectbouw Holding B.V.Pruimendijk 1372989AHRidderkerk
Van der Ham Management & AdviesHeemraadhof 212922CKKrimpen aan den IJssel
BOUW5DMargrietveld 282914CGNieuwerkerk aan den IJssel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Krimpen aan de Lek

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Krimpen aan de Lek die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In onze keuzegids bespreken we de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over lucht-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Krimpen aan de Lek

 1. Een lagere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (lees meer over isolatie)€3445,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6230,00€995,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4740,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3330,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€310,00€47,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €39,00€32,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Krimpen aan de Lek is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte check je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Krimpen aan de Lek: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Eneco, GreenChoice, Engie & Oxxio, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Doordat je mag salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €5.450 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Krimpen aan de Lek aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor het water. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de douche en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.150 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €150,00 – €525,00 per paneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Krimpen aan de Lek. In dit blokje vind je een aantal effectieve en niet al te dure maatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Krimpen aan de Lek!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Krimpen aan de Lek: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat verduurzamingsmaatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het advies deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Krimpen aan de Lek

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Bijgaand doorzoek je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Krimpen aan de Lek.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatie van ramen, gevel, dak, vloer, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Krimpenerwaard biedt mogelijk ook diverse lokale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Krimpenerwaard tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Krimpen aan de Lek bekijken in februari 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook geldig voor o.a. Ammerstol, Ouderkerk aan den IJssel en Schoonhoven).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Krimpenerwaard.
 • Verhoog je eigen hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Krimpen aan de Lek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Krimpen aan de Lek?

Een energie maatwerkadvies Krimpen aan de Lek is een plan inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van je pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel het kostenplaatje en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor huizeneigenaren die willen verduurzamen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit document kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat hangen af van het soort woning, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €200,00 tot en met €310,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €255,00. Wij adviseren om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Krimpen aan de Lek te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het complex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. In het document vinden bewoners ook een kostenbegroting en de jaarlijkse besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Krimpen aan de Lek voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een groenere energieprestatie geeft een voordelige energierekening, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie