Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Schoonhoven

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of zonnepanelen op het dak leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Schoonhoven geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en bestudeert wat de opties zijn. Het energieplan laat woningeigenaren zien welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het aanbevelingen-rapport vind je heel specifiek de kosten en het rendement van de populaire investeringsopties. Het plan is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsplan met alle duurzame investeringen die geschikt zijn voor je woning.
 • Kies voor: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Schoonhoven die duurzame investeringen willen uitvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-schoonhoven

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te minderen. In het rapport wordt zorgvuldig vermeld welke investeringen je kunt doen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om samen jouw woning door te spreken. Deze expert check jouw huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met daarin duurzaamheidsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een onafhankelijke expert. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs achterhaal je op www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Schoonhoven (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit energieadvies bevat een weergaven van diverse duurzame oplossingen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van spouwmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een ervaren maatwerk adviseur. Ervaren experts check je op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om meerdere offertes op te vragen van neutrale adviesbedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een lijst met werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Schoonhoven.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en beschrijft welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een volledig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je randzaken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Schoonhoven laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woning?

Contacteer energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Schoonhoven vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is wijs om een expert nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel vind je namen en adressen van professionele adviesbedrijven die actief zijn in de gemeente Krimpenerwaard. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
CAGReeuwijkse Poort 1002811MXReeuwijk
Zien24 Group B.V.Fascinatio Boulevard 5222909VACapelle aan den IJssel
EPAZPrins Alexanderlaan 942912AMNieuwerkerk aan den IJssel
J. Hofman Holding B.V.Voorwillenseweg 1132806ZEGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Schoonhoven

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Schoonhoven waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder delen we goede verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk ook onze pagina met informatie over warmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Schoonhoven

 1. Een gunstige energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (meer over woningisolatie)€2040,00€390,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4075,00€895,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5025,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3315,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€480,00€58,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €38,50€34,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Schoonhoven is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt geen last van lawaai van de buren en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder vind je aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en zorgt voor warm tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Een stand-alone systeem is best duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Schoonhoven: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Eneco, Essent, GreenChoice en Oxxio, Delta, United Consumers, Vandebron, Powerpeers. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.650 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Schoonhoven laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Het systeem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.950 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €250,00 tot €325,00 per warmtepaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Schoonhoven. In dit blokje verstrekken we een overzicht met praktische en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Schoonhoven!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Schoonhoven: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het plan bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Schoonhoven

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder tref je actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Schoonhoven.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan dak, gevel, vloer, wanden, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Krimpenerwaard hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Krimpenerwaard kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Schoonhoven opvragen in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Vlist, Nieuwerkerk aan den IJssel en Bergambacht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Krimpenerwaard.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Schoonhoven

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Schoonhoven?

Het energie maatwerkadvies Schoonhoven is een concept plan met aanbevelingen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de investering en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Dan is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit besparingsrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de totale oppervlakte en de adviseur die je kiest. Het tarief komt uit tussen de €175,00 tot wel €345,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €260,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Schoonhoven te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te optimaliseren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook het financiële plaatje en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Schoonhoven voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie