Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwerkerk aan den IJssel

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwerkerk aan den IJssel biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en bestudeert wat er mogelijk is. Het onderzoek verduidelijkt welke alternatieven passen bij jouw woning en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan delen ze in detail de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte duurzame opties. Het maatwerkrapport is aan te raden voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle werkzaamheden die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: ventileren met WTW, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Nieuwerkerk aan den IJssel die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwerkerk-aan-den-ijssel

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verlagen. In het plan wordt grondig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze vakman doet een grondige analyse en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige expert. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwerkerk aan den IJssel (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit adviesrapport geeft een overzicht met diverse verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met glaswol en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare energie-expert. De juiste maatwerkadviseurs kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus kunnen individuele tarieven rekenen. Het is nuttig om diverse offertes te vragen van gekwalificeerde vakmensen. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je tot een overzicht van werkzaamheden waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwerkerk aan den IJssel.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbureau neemt de woning op en rekent uit welke maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later stuurt hij een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel toont het rapport onderdelen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwerkerk aan den IJssel laten uitvoeren). Deze expert kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn huis?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Nieuwerkerk aan den IJssel vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een neutrale maatwerk-adviespartij. Het is wijs om een expert uit de omgeving te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder behandelen we namen en adressen van betrouwbare energie experts die diensten aanbieden in de gemeente Zuidplas. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Zien24 Group B.V.Fascinatio Boulevard 5222909VACapelle aan den IJssel
EPAZPrins Alexanderlaan 942912AMNieuwerkerk aan den IJssel
BOUW5DMargrietveld 282914CGNieuwerkerk aan den IJssel
CAGReeuwijkse Poort 1002811MXReeuwijk
J. Hofman Holding B.V.Voorwillenseweg 1132806ZEGouda
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Nieuwerkerk aan den IJssel

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de bijgaande tabel kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwerkerk aan den IJssel waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In de tekstblokjes hieronder introduceren we de meest voorkomende vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Je kunt ook meer details lezen over lucht-lucht warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Nieuwerkerk aan den IJssel

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (lees meer over isolatie)€4685,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6320,00€610,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4545,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3395,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€380,00€28,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1250,00€190,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Nieuwerkerk aan den IJssel is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energienota, de woning heeft een beter comfortniveau, je hoeft minder gas te stoken, het functioneert tevens als een geluidswal en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder check je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een relatief duur systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuwerkerk aan den IJssel: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, Vattenfall, GreenChoice, Eneco & Oxxio, United Consumers, Powerpeers, Delta, Vandebron. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €4.500 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Nieuwerkerk aan den IJssel laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.300 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Denk aan de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €220,00 t/m €375,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Nieuwerkerk aan den IJssel. In dit blokje kan je aan de slag met een lijst met krachtige en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Nieuwerkerk aan den IJssel!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Nieuwerkerk aan den IJssel: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat opties die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Het concept plan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Nieuwerkerk aan den IJssel

Alle woningen in Provincie Groningen moeten verduurzamen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder doorzoek je praktische informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwerkerk aan den IJssel.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor het laten isoleren van vloer, (spouw)muur, dak, ramen, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Zuidplas heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zuidplas vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Nieuwerkerk aan den IJssel gebruiken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook handig voor o.a. Bergambacht, Krimpen aan de Lek en Ammerstol).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zuidplas.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Nieuwerkerk aan den IJssel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwerkerk aan den IJssel?

Het energie maatwerkadvies Nieuwerkerk aan den IJssel is een rapport met een plan van aanpak voor de verduurzaming van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Het plan bespreekt per maatregel het budget en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van huistype, het woonoppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €210,00 tot wel €330,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Wij adviseren om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwerkerk aan den IJssel te verkrijgen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert doet een grondige inspectie van het hele pand. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het complex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte kosten en de besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Nieuwerkerk aan den IJssel voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een verfijnde energieprestatie geeft lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie