Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bergambacht

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Bergambacht kan je hierbij verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en bekijkt waar de kansen liggen. Het plan laat jouw zien welke werkzaamheden je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het aanbevelingen-rapport vind je heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte investeringskeuzes. Het verduurzamingsplan is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij biedt een verduurzamingsplan met alle duurzame investeringen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per keuze krijg je inzicht in de investering, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Bergambacht die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bergambacht

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te drukken. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze persoon check jouw huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een professionele maatwerkadviseur. Professionele en neutrale energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bergambacht (juli 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit advies geef je inzicht in verschillende verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), buitenmuurisolatie met PUR en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een objectieve maatwerk adviseur. Professionele experts check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om diverse offertes te verkrijgen van objectieve adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo precies als je kunt. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een overzicht van investeringen die matchen met jouw situatie. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Bergambacht.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en calculeert welke potentiële maatregelen aan te bevelen zijn. Binnen een paar dagen krijg je een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel bekijk je randzaken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bergambacht laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan moet je contact leggen met een aannemer. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn huis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Bergambacht vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een betrouwbare energie expert. Het is goed om een energie-specialist rondom je woonplaats te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de bijgaande tabel delen we gegevens van mogelijke EPA-adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Krimpenerwaard. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
CAGReeuwijkse Poort 1002811MXReeuwijk
Zien24 Group B.V.Fascinatio Boulevard 5222909VACapelle aan den IJssel
EPAZPrins Alexanderlaan 942912AMNieuwerkerk aan den IJssel
J. Hofman Holding B.V.Voorwillenseweg 1132806ZEGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Bergambacht

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bergambacht waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om meteen een afspraak in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder introduceren we de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Bergambacht

 1. Beperk de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1810,00€135,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€12075,00€775,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5270,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3045,00€205,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€360,00€36,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1375,00€190,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Een huis isoleren in Bergambacht is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Het kent gunstige effecten: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Hij werkt met warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand check je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bergambacht: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, GreenChoice, Essent, Budget Energie of Oxxio, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €6.000 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Bergambacht laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om warm water te produceren. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) is al beschikbaar vanaf €3.500 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €175,00 – €425,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Bergambacht. Bijgaand kan je aan de slag met een weergave met populaire en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: op een verantwoorde manier douchen, bespaar tot 20% water en energie.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Bergambacht!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Bergambacht: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die uit te voeren zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Bergambacht

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder verstrekken we nuttige info over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Bergambacht.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, ramen, wanden, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij de aanschaf van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Krimpenerwaard biedt mogelijk aanvullende individuele subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Krimpenerwaard kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Bergambacht opvragen in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Gouderak, Ammerstol en Haastrecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, zonneboilers, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Krimpenerwaard.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Bergambacht

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bergambacht?

Het energie maatwerkadvies Bergambacht is een document met aanbevelingen voor de vergroening van een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het document komt per maatregel met de investering en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke alternatieven jouw woning verduurzamen. Aan de hand van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 tot ongeveer €310,00. Voor een gemiddelde woning betaal je om en nabij de €240,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Bergambacht te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners worden geïnformeerd over het kostenplaatje en het rendement.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Bergambacht voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, meer comfort, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie