Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ammerstol

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Ammerstol biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het plan tref je gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de populaire investeringskeuzes. Het plan is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je krijgt een verduurzamingsrapport met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel check je de minimale prijzen, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Ammerstol die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ammerstol

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het plan wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze professional bekijkt de woning volledig en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport wordt opgemaakt met daarin verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Goed om te weten: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wens je minder energie te verbruiken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke vakman. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ammerstol (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit adviesrapport helpt je op weg met bruikbare maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende alinea delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een erkende energie-expert. De juiste energie experts kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Tip: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is aan te raden om enkele offertes op te vragen van gekwalificeerde experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een advies met verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Ammerstol.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en calculeert welke maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop mailt hij het doorberekende energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderdelen zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ammerstol laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor jouw woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Ammerstol vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een objectieve energie expert. Het is slim om een specialist rondom je woonplaats te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de lijst hieronder lees je adres details van professionele maatwerkadviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Krimpenerwaard. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
CAGReeuwijkse Poort 1002811MXReeuwijk
Zien24 Group B.V.Fascinatio Boulevard 5222909VACapelle aan den IJssel
EPAZPrins Alexanderlaan 942912AMNieuwerkerk aan den IJssel
J. Hofman Holding B.V.Voorwillenseweg 1132806ZEGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Ammerstol

Uitgelichte specialisten: direct online aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ammerstol die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel consumenten willen minder energie gebruiken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt inzicht in bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids introduceren we de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over zonnestroom opwekken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Ammerstol

 1. Een lagere energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (meer over woningisolatie)€2110,00€170,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6340,00€720,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5385,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3265,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€410,00€40,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €18,25€30,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk energiespecialisten en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Ammerstol is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies te gebruiken. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het stuk hieronder ontdek je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Ammerstol: betaalbaar en wordt met name toegepast in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Eneco & Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.150 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Ammerstol laten monteren? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler is een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.500 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €185,00 t/m €475,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Ammerstol. In het gedeelte hieronder verstrekken we een lijst met belangrijke en niet al te dure duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Ammerstol!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Ammerstol: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieplan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Ammerstol

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder bieden we nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Ammerstol.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van wanden, (spouw)muur, dak, vloer, gevel.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Krimpenerwaard biedt mogelijk aanvullende regionale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Krimpenerwaard vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Ammerstol vergelijken in juli 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook handig voor o.a. Haastrecht, Schoonhoven en Vlist).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Krimpenerwaard.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Ammerstol

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ammerstol?

Het energie maatwerkadvies Ammerstol is een adviesrapport met een plan van aanpak voor het vergroenen van een woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport geeft per maatregel een kostenbegroting en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit besparingsplan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw energieverbruik doen dalen. D.m.v. dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de omvang van de woning en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 t/m €290,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €235,00. Het is goed om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Ammerstol te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het wooncomplex te verduurzamen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de ruimtes. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Ammerstol voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie