Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Capelle aan den IJssel

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Capelle aan den IJssel kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en bekijkt wat er mogelijk is. Het rapport laat jouw zien welke keuzes een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In de aanbevelingen delen ze overzichtelijk de kosten en het rendement van de getoonde investeringskeuzes. Het plan is een hulpmiddel voor alle particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij levert een energiebesparingsadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per optie vind je de verwachte kosten, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Capelle aan den IJssel die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-capelle-aan-den-ijssel

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat helpt om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verkleinen. In het rapport wordt specifiek aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om samen jouw wensen te inventariseren. Deze professional doet een deskundige checkup en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Let op: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je een subsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Capelle aan den IJssel (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het rapport geef je inzicht in bruikbare verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt denken aan goede HR++ ramen (glas), het verhogen van de isolatiewaarde van gevels of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een objectieve maatwerk adviseur. Professionele adviseurs check je op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Start met meerdere offertes

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Maatwerk-adviesbedrijven kunnen individuele tarieven rekenen. Het is verstandig om diverse offertes te verkrijgen van gecertificeerde adviesbureaus. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een weergave met potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Capelle aan den IJssel.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbedrijf komt op locatie en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop stuurt hij het doorberekende energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag aspecten zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Capelle aan den IJssel laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw woonruimte?

Vind energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Capelle aan den IJssel vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale maatwerk-adviespartij. Het is beter om een maatwerkadviseur uit de buurt te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder check je adresgegevens van erkende adviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Capelle aan den IJssel. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
CAGReeuwijkse Poort 1002811MXReeuwijk
Zien24 Group B.V.Fascinatio Boulevard 5222909VACapelle aan den IJssel
EPAZPrins Alexanderlaan 942912AMNieuwerkerk aan den IJssel
J. Hofman Holding B.V.Voorwillenseweg 1132806ZEGouda
Veilig Vitaal Vastgoed B.V.Zuidelijk Halfrond 42801DDGouda
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Capelle aan den IJssel

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Capelle aan den IJssel die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder check je de aantrekkelijkste maatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over bodem-water warmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Capelle aan den IJssel

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4415,00€525,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10875,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4770,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3130,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€315,00€21,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €29,50€25,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en maak een afspraak

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Capelle aan den IJssel is een slimme investering. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan je genereren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder bekijk je handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Capelle aan den IJssel: gunstig geprijsd en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Engie, Eneco, Vattenfall of Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Vandebron, United Consumers. Via de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.500 en verdien je terug in zo’n 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Wil je zonnepanelen in Capelle aan den IJssel aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we de speciale zonnecollector (op het dak) met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) kost ongeveer €4.000 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Zoals bijv. de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €175,00 – €400,00 per ruimte.

Voordelige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Capelle aan den IJssel. Hieronder lees je een overzicht met praktische en goedkope energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Capelle aan den IJssel!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Capelle aan den IJssel: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt allerlei maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit energieadvies laat woningeigenaren ook zien wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het energielabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Capelle aan den IJssel

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder lees je bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Capelle aan den IJssel.

 • Isolatie-subsidie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van dak, (spouw)muur, wanden, vloer, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Capelle aan den IJssel biedt mogelijk ook diverse lokale subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Capelle aan den IJssel kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Capelle aan den IJssel opvragen in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Waddinxveen, Gouda en Zuidplas).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Capelle aan den IJssel.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Capelle aan den IJssel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Capelle aan den IJssel?

Dit energie maatwerkadvies Capelle aan den IJssel is een rapport met aanbevelingen voor het vergroenen van een woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel het budget en de verwachte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die willen verduurzamen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situaties is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €230,00 tot wel €330,00. Voor een normale tussenwoning is het tarief circa €260,00. Wij adviseren om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Capelle aan den IJssel te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op deze manier kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen inplannen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het complex te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Capelle aan den IJssel voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een versterkte energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie