Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bilthoven

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Bilthoven geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het maatwerkrapport bieden ze uitgebreid de kosten en baten van de potentiële verduurzamingsopties. Het energierapport is een hulpmiddel voor alle particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een verslag met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per maatregel vind je het financiële plaatje, wat de effecten zijn en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Bilthoven die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bilthoven

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor privé-woningen en kantoren dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te verminderen. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze expert bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport wordt opgemaakt met daarin energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs zijn vindbaar op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bilthoven (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan toepassen van HR++ glas, het aanbrengen van EPS-isolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Betrouwbare maatwerkadviesbureaus zijn vindbaar op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is verstandig om verschillende offertes op te zoeken van gekwalificeerde EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform word je geleid naar een overzicht van investeringen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Bilthoven.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en onderbouwt welke energiebesparingsmaatregelen doelgericht zijn. Kort daarop verstuurt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen toont het rapport onderwerpen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bilthoven laten uitvoeren). Deze vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn pand?

Contacteer energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Bilthoven vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een neutrale energieadviseur. Het is wijs om een maatwerkadviseur uit de buurt te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de tabel hieronder behandelen we gegevens van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente De Bilt. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Develop Inc. Projects B.V.Soestdijkseweg Zuid 2493721AEBilthoven
JoelesJan Provostlaan 723723RDBilthoven
Klaver EnergielabelsRembrandtlaan 463723BKBilthoven
EG EnergyBurg. Van Tuyll-laan 283707CWZeist
Schluter ConsultLaan van Bergen 273703TGZeist
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Bilthoven

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Direct in contact komen met een adviseur? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bilthoven die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt informatie over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder beschrijven we de aantrekkelijkste maatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen laten plaatsen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Bilthoven

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk meer info over isolatie)€4775,00€470,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5030,00€795,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5105,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3395,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€430,00€41,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,75€6,40 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij normale woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Bilthoven is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte binnenshuis. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een hoger wooncomfort, je gebruikt minder fossiele energie, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op je eigen dak. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder lees je relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bilthoven: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Vattenfall, Essent, Eneco of Powerpeers, Delta, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.050 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Bilthoven bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.650 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €180,00 tot €450,00 per infraroodpaneel.

Voordelige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Bilthoven. Bijgaand check je een lijstje met handige en goedkope maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Bilthoven!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Bilthoven: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies toont bovendien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Wij adviseren dan om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en checkt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Bilthoven

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder bespreken we handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Bilthoven.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan vloer, gevel, dak, wanden, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente De Bilt heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer De Bilt zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Bilthoven vergelijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is om dit met eigen geld te betalen. Is er niet voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Wilnis, Den Dolder en Woerdense Verlaat).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Bilt.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Bilthoven

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bilthoven?

Dit energie maatwerkadvies Bilthoven is een advies met tips en aanbevelingen voor de vergroening van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het adviesplan geeft per maatregel het kostenplaatje en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor huizeneigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is concreet en vertelt welke alternatieven een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door gebruik te maken van dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €230,00 tot wel €320,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost dit advies circa €255,00. Het is verstandig om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Bilthoven te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief de geschatte kosten en de geraamde terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Bilthoven voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie