Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Den Dolder

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Is het slim om te isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Den Dolder biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en onderzoekt de verschillende optie. Het plan is concreet en vertelt welke alternatieven een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en een prettige leefomgeving bevorderen. In het aanbevelingen-rapport vind je uitvoerig de kosten en baten van de geselecteerde duurzame opties. Het energieadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij deelt een verduurzamingsrapport met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie.
 • Per optie vind je het budget, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Den Dolder die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-den-dolder

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verminderen. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie neem contact op om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een professionele adviseur. Gecertificeerde en onafhankelijke energieadviseurs zijn vindbaar op www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Den Dolder (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan biedt een lijst met innovatieve duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met PUR en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een deskundige energie-expert. Erkende maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Het is wijs om minimaal 2 offertes op te zoeken van ervaren specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een schema met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Den Dolder.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en calculeert welke werkzaamheden geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop mailt hij een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel delen ze randzaken zoals een kostenbegroting, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Den Dolder laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-deskundigen en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Den Dolder vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gediplomeerde vakman. Het is goed om een specialist uit de buurt te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Hieronder lees je naam + adresgegevens van mogelijke vakmensen die huizen inspecteren in de gemeente Zeist. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bouwkundig adviesbureau Bart van CleefAkker 263732XHDe Bilt
Technisch Adviesburo DuinwijckOude Utrechtseweg 263743KNBaarn
EMBATO B.V.Haarbrug 63751LMBunschoten-Spakenburg
t Went Ventures B.V.Betje Wolfflaan 23723DLBilthoven
Klaver EnergielabelsRembrandtlaan 463723BKBilthoven
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Den Dolder

Uitgelichte energie adviseurs: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Den Dolder waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningeigenaren zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar waar moet ik beginnen? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder behandelen we de gunstigste maatregelen voor je woonruimte. Je kunt ook meer details lezen over zonnestroom opwekken.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Den Dolder

 1. Beperk de energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloerisolatie (meer over woningisolatie)€2205,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4790,00€970,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4705,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3105,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€335,00€28,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €29,00€32,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Den Dolder is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer blijft de warmte behouden. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is een groene investering, het werkt ook geluidswerend en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies te kiezen. Disclaimer: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €116,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder behandelen we relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en verhit al je tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Een stand-alone systeem is best duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Den Dolder: gunstig geprijsd en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Budget Energie, Engie en Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron, Powerpeers, United Consumers. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €4.850 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Den Dolder bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.100 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen ramen we op +/- €150,00 tot €525,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Den Dolder. Bijgaand check je een weergave met populaire en niet al te dure energiebesparende maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Den Dolder!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Den Dolder: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het plan bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur komt je huis en berekent de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Den Dolder

Alle woningen en panden in Provincie Utrecht moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand onderzoek je actuele informatie de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Den Dolder.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Zeist biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidiemogelijkheden of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Zeist kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Den Dolder opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Woerdense Verlaat, Bosch en Duin en Austerlitz).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor woningeigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zeist.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Den Dolder

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Den Dolder?

Het energie maatwerkadvies Den Dolder is een besparingsrapport inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de kosten en de besparing. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor VVE’s en particulieren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit besparingsplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit rapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De prijs ligt tussen de €250,00 tot wel €300,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je voor het advies zo’n €230,00. Het is raadzaam om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Den Dolder te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bedrijf checkt bij bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de geraamde terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Den Dolder voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparingsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie