Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bosch en Duin

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Bosch en Duin biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en bekijkt waar de mogelijkheden liggen. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke aanbevelingen het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energierapport onderschrijven ze overzichtelijk de kosten en het rendement van de mogelijke duurzame keuzes. Het energieadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij komt met een verduurzamingsrapport met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je de kosten, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Bosch en Duin die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bosch-en-duin

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te reduceren In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, zonneboiler. Het is een eenvoudige procedure. Een energiedeskundige komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze professional neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale adviseur. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bosch en Duin (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het toepassen van muurisolatie of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende tekst bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een objectieve maatwerk adviseur. Erkende maatwerkadviseurs kan je opzoeken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Belangrijk: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om diverse offertes aan te vragen van gekwalificeerde adviesbureaus. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een schema met potentiële maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Bosch en Duin.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs brengt een bezoek aan huis en rekent uit welke potentiële maatregelen passen bij de woning. Binnen een paar dagen stuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor de specifieke energiemaatregelen check je onderwerpen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten per jaar en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bosch en Duin laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn woonruimte?

Zoek energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Bosch en Duin vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een onafhankelijke maatwerkadviseur. Het is wijs om een expert uit de regio te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de onderstaande tabel vind je naam + adresgegevens van mogelijk interessante adviesbedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Zeist. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bouwkundig adviesbureau Bart van CleefAkker 263732XHDe Bilt
Technisch Adviesburo DuinwijckOude Utrechtseweg 263743KNBaarn
EMBATO B.V.Haarbrug 63751LMBunschoten-Spakenburg
t Went Ventures B.V.Betje Wolfflaan 23723DLBilthoven
Klaver EnergielabelsRembrandtlaan 463723BKBilthoven
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Bosch en Duin

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bosch en Duin met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt informatie over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder delen we de beste maatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Bosch en Duin

 1. Een lagere energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (klik voor meer over isolatie)€2120,00€150,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11375,00€690,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4665,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3365,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€330,00€21,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1350,00€185,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Je huis isoleren in Bosch en Duin is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van de muur, het dak, en vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, je beperkt het geluid van buiten en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de CV- of HR ketel. Het pakt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder behandelen we handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bosch en Duin: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Essent of Vandebron, Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost ongeveer €5.450 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Goedkoop zonnepanelen in Bosch en Duin laten leggen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Deze constructie genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.000 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is vaak zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €155,00 – €550,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Bosch en Duin. In dit blokje lees je een weergave met relevante en goedkope energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Bosch en Duin!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Bosch en Duin: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan toont bovendien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en calculeert het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Bosch en Duin

Alle huizen in Provincie Utrecht moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In dit blokje delen we handige informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Bosch en Duin.

 • Subsidie isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van ramen, dak, gevel, vloer, (spouw)muur.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Zeist heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Zeist tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Bosch en Duin opvragen in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Austerlitz, Groenekan en Bilthoven).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizenbezitters energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Zeist.
 • Je eigen hypotheek ophogen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Bosch en Duin

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bosch en Duin?

Een energie maatwerkadvies Bosch en Duin is een advies met concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit plan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Aan de hand van dit concept plan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €245,00 – €310,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €280,00. Het is goed om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Bosch en Duin op te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex energiezuiniger te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Bosch en Duin voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een versterkte energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Bezoek RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie