Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Groenekan

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een warmtepomp aanschaffen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Groenekan geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en verkent waar de kansen liggen. Het energieadvies verduidelijkt welke energiebesparende maatregelen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsplan vind je nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het energieplan is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij verstrekt een rapport met aanbevelingen met alle potentiële maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals een kostenbegroting wat het oplevert en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Groenekan die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-groenekan

Energieadvies: snel en duurzaam naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te verlagen. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een autonome adviseur. Professionele en bedreven energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Groenekan (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit energieadvies helpt je op weg met verschillende verduurzamingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van gevelisolatie met steenwol en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een ervaren maatwerkadviseur. Geschikte energie specialisten zijn vindbaar op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te bevelen om diverse offertes te zoeken van objectieve energie adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo duidelijk mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit portaal word je geleid naar een schema met duurzame investeringen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Groenekan.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur loopt door de woning en zoekt uit welke verduurzamingsmaatregelen gunstig zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een doorgerekend energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel toont het rapport details zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Groenekan laten uitvoeren). Deze expert adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie-deskundigen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat het adviesbureau jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Groenekan vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een deskundige energie expert. Het is aan te raden om een specialist uit jouw eigen regio te selecteren. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In de bijgaande tabel check je namen en adressen van professionele energie adviseurs die werken in de gemeente De Bilt. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bouwkundig adviesbureau Bart van CleefAkker 263732XHDe Bilt
Technisch Adviesburo DuinwijckOude Utrechtseweg 263743KNBaarn
EMBATO B.V.Haarbrug 63751LMBunschoten-Spakenburg
t Went Ventures B.V.Betje Wolfflaan 23723DLBilthoven
Klaver EnergielabelsRembrandtlaan 463723BKBilthoven
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Groenekan

Uitgelichte bedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Groenekan die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar waar moet ik beginnen? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder introduceren we de beste maatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over lucht-lucht warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Groenekan

 1. Een aantrekkelijke energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (klik voor meer over isolatie)€4240,00€415,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11775,00€710,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5260,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3380,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€470,00€28,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,30€6,55 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Een huis isoleren in Groenekan is een slimme investering. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Noemenswaardig: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. Onderstaand noemen we meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Groenekan: een prima te betalen installatie en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco of Enegiedirect.nl, Delta, United Consumers, Oxxio, Powerpeers. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een set met 10 zonnepanelen kost ongeveer €5.250 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Groenekan aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler is één of meer zonnecollectoren op het dak met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het gehele systeem zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor het verwarmen van water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.300 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €155,00 t/m €400,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Groenekan. In dit blokje check je een aantal effectieve en niet al te dure duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Groenekan!

Vraag adviesgesprek aan en ontdek hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Groenekan: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Dit adviesrapport geeft ook inzicht in wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Groenekan

Alle woningen en panden in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder verstrekken we bruikbare informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Groenekan.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan vloer, ramen, wanden, gevel, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente De Bilt hanteert mogelijk nog extra regionale subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer De Bilt vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Groenekan bekijken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Bilthoven, Maartensdijk en Den Dolder).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Bilt.
 • Pas je eigen hypotheek aan: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Groenekan

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Groenekan?

Een energie maatwerkadvies Groenekan is een plan met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen jouw energierekening doen dalen. Aan de hand van dit energieadvies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 tot wel €340,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je ongeveer €255,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Groenekan op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het complex energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte prijzen en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Groenekan voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een optimale energieprestatie leidt tot gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie