Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Maartensdijk

De hoogte van de energierekening beperken? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Maartensdijk biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het rapport laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energieadvies check je uitgebreid de kosten en baten van de potentiële verduurzamingsopties. Het plan is ontworpen voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een verslag met alle werkzaamheden waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Maartensdijk die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-maartensdijk

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te beperken. In het document wordt zorgvuldig vermeld wat je kunt doen, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige bezoek je thuis om met jouw samen een plan te schrijven. Deze professional neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin maatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De woning-analyse moet gedaan worden door een professionele energieadviseur. Professionele en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Maartensdijk (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport geeft een schema met diverse duurzaamheidsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitenmuren met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het volgende blok bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-specialist. Gecertificeerde bedrijven kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Tip: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om meerdere offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde specialisten. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een advies met groene maatregelen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Maartensdijk.

 4. Het energierapport doornemen

  De adviseur komt thuis langs en bekijkt welke maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen krijg je een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport aspecten zoals de geraamde kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Maartensdijk laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Maartensdijk vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een professionele energieadviseur. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder doorzoek je bedrijfsnamen en adresgegevens van mogelijk interessante energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente De Bilt. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bouwkundig adviesbureau Bart van CleefAkker 263732XHDe Bilt
Technisch Adviesburo DuinwijckOude Utrechtseweg 263743KNBaarn
EMBATO B.V.Haarbrug 63751LMBunschoten-Spakenburg
t Went Ventures B.V.Betje Wolfflaan 23723DLBilthoven
Klaver EnergielabelsRembrandtlaan 463723BKBilthoven
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Maartensdijk

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Maartensdijk die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel consumenten zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand delen wij de aantrekkelijkste maatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Maartensdijk

 1. Verlaag je energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (meer over woningisolatie)€1150,00€350,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5040,00€985,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5130,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2970,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€320,00€24,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €25,00€37,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en maak een afspraak

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Maartensdijk is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het klimaat, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €126,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze extra stroom kan je genereren met innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte ontdek je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en pompt warm tapwater door de woning. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Maartensdijk: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie en Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.500 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Ga je zonnepanelen in Maartensdijk laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (voorraadvat met 150 – 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.050 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €210,00 t/m €525,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Maartensdijk. In dit blokje vind je om die reden een weergave met doelgerichte en interessant geprijsde maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: buitenlucht verontreiniging wordt verminderd door lucht rond te blazen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Maartensdijk!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Maartensdijk: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit besparingsrapport deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur analyseert de woning en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een duurzaam energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzaam je woning met subsidies in Maartensdijk

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand vind je actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Maartensdijk.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van (spouw)muur, ramen, gevel, dak, vloer.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente De Bilt biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-plannen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer De Bilt zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Maartensdijk gebruiken in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Den Dolder, Hollandsche Rading en Bosch en Duin).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Bilt.
 • Extra stukje hypotheek nemen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Maartensdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Maartensdijk?

Een energie maatwerkadvies Maartensdijk is een adviesrapport met aanbevelingen voor de vergroening van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsadvies onderschrijft per maatregel de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huiseigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In dat geval is dit energieadvies vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type gebouw, oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €230,00 t/m €345,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €265,00. Wij adviseren om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Maartensdijk te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het flatgebouw te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners vinden hier ook de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Maartensdijk voor bedrijven. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Goede energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie