Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hollandsche Rading

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepompsysteem kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Hollandsche Rading is dan een goede keuze! Een energieadviseur maakt een afspraak voor de maatwerk-inspectie en test de diverse opties. Het energiebesparingsadvies is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat in huis verbeteren. In het rapport onderzoek je in detail de initiële investering en het rendement van de getoonde verduurzamingsopties. Het maatwerkrapport is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies toont welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een plan met alle maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals een kostenbegroting het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hollandsche Rading die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hollandsche-rading

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verminderen. In het advies wordt nauwkeurig omschreven wat je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hierbij heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, dakisolatie, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energie-expert bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze professional neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een betrouwbare energie-expert. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hollandsche Rading (juli 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan helpt je op weg met alle energiebesparingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het isoleren van buitengevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale maatwerkadviseur. Professionele energie experts kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om diverse offertes te vragen van ervaren EPA-adviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een complete samenvatting met opties die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Hollandsche Rading.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De energie expert bezoekt je aan huis en checkt welke maatregelen passen bij de woning. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals de verwachte prijzen, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hollandsche Rading laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Hollandsche Rading vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende adviseur. Het is raadzaam om een specialist uit de omgeving te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de bijgaande tabel vind je adres details van mogelijke energie specialisten die huizen inspecteren in de gemeente De Bilt. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Bouwkundig adviesbureau Bart van CleefAkker 263732XHDe Bilt
Technisch Adviesburo DuinwijckOude Utrechtseweg 263743KNBaarn
EMBATO B.V.Haarbrug 63751LMBunschoten-Spakenburg
t Went Ventures B.V.Betje Wolfflaan 23723DLBilthoven
Klaver EnergielabelsRembrandtlaan 463723BKBilthoven
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hollandsche Rading

Uitgelichte adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hollandsche Rading die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder check je de meest populaire vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over water-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hollandsche Rading

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1955,00€100,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4770,00€740,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5250,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3020,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€310,00€43,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,00€7,85 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Hollandsche Rading is een slimme investering. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder tref je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hollandsche Rading: is een stuk betaalbaarder en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Engie & Vandebron, Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.600 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Hollandsche Rading aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraad- of opslagvat. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.150 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €230,00 tot €500,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Hollandsche Rading. Hieronder vind je om die reden een schema met handige en interessant geprijsde duurzame oplossingen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Hollandsche Rading!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Hollandsche Rading: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsplan laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het woninglabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Hollandsche Rading

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder lees je bruikbare informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Hollandsche Rading.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan dak, wanden, ramen, vloer, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juli 2024.
 • Bij zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente De Bilt hanteert mogelijk nog extra particuliere subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer De Bilt zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Hollandsche Rading afsluiten in juli 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Bosch en Duin, Lage Vuursche en Groenekan).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente De Bilt.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Hollandsche Rading

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hollandsche Rading?

Dit energie maatwerkadvies Hollandsche Rading is een advies met tips en aanbevelingen voor het vergroenen van jouw huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het installeren van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel een kostenbegroting en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke opties een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €185,00 t/m €305,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €280,00. Het is aan te raden om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Hollandsche Rading op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het gebouw te optimaliseren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Bewoners worden geïnformeerd over het kostenplaatje en het rendement.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Hollandsche Rading voor bedrijven. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie geeft lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie