Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bunschoten

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Bunschoten zal je verder helpen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en zoekt uit wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is concreet en vertelt welke keuzes een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het binnenklimaat verbeteren. In de aanbevelingen beschrijven ze nauwkeurig het kostenplaatje en het rendement van de getoonde investeringsopties. Het plan is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Bunschoten die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-bunschoten

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige loopt door de woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een neutrale energie-expert. Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bunschoten (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan bevat een weergaven van innovatieve energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, isolatie van de muren en het plaatsen van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde energie-expert. Objectieve adviesbedrijven kan je vergelijken op Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie specialisten kunnen zelf een prijs berekenen. Het is slim om diverse offertes op te zoeken van erkende vakmensen. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken ontdek je een lijst met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Bunschoten.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en beschrijft welke duurzaamheidsmaatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later mailt hij het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel bekijk je informatie zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Bunschoten laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en erkende installateurs. Laat ze thuis langskomen voor de complete woninganalyse. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Contacteer energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Bunschoten vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een neutrale energie specialist. Het is wijs om een adviesbureau uit de regio te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Bijgaand verstrekken we adres-informatie van mogelijk interessante maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Bunschoten. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
Adviesbureau N. van LooverenClauslaan 153761CXSoest
Woning GelabeldSchukkinglaan 113769TTSoesterberg
EMBATO B.V.Haarbrug 63751LMBunschoten-Spakenburg
Technisch Adviesburo DuinwijckOude Utrechtseweg 263743KNBaarn
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Bunschoten

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bunschoten die direct beschikbaar zijn. Klik op een van de aanbieders om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Maar hoe kun je daarmee starten? Voor dit probleem is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder check je de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonneboilers.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Bunschoten

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (klik voor meer info)€3395,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5025,00€700,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4975,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3255,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€360,00€44,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1050,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare adviseurs en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Bunschoten is een aantrekkelijke optie. Door middel van het isoleren van glas, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is een groene investering, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Het pakt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het bijgaande gedeelte tref je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Bunschoten: een prima te betalen installatie en is een goede oplossing voor wat oudere huizen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Vattenfall, Engie, Essent & United Consumers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door het principe van salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.100 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Bunschoten bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.500 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €165,00 – €525,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Bunschoten. In de box hieronder vind je om die reden een lijst met relevante en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Bunschoten!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Bunschoten: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat investeringen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om de woning opnieuw te laten keuren. Een energie inspecteur bekijk het huis en berekent de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Bunschoten

Praktisch alle huis in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In het gedeelte hieronder bespreken we handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Bunschoten.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juli 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Bunschoten heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bunschoten kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Bunschoten aanvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Zeist, De Bilt en Eemnes).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bunschoten.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Bunschoten

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bunschoten?

Het energie maatwerkadvies Bunschoten is een besparingsadvies met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsrapport geeft per maatregel de verwachte prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het soort woning, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €185,00 tot €330,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €250,00. Het is aan te bevelen om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Bunschoten aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze graag willen om het flatgebouw groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Bunschoten voor bedrijven. Het utiliteitsbouw rapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een versterkte energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie