Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eemnes

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Eemnes is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor persoonlijk advies en zoekt uit waar de mogelijkheden liggen. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport doorzoek je gedetailleerd de kosten en baten van de potentiële verduurzamingsmogelijkheden. Het advies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningeigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Je ontvangt een energieplan met alle investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW.
 • Per optie vind je de verwachte kosten, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Eemnes die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-eemnes

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te reduceren In het rapport wordt zorgvuldig vermeld welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiecoach bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze expert doet een grondige analyse en checkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle maatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is onpartijdig en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een objectieve specialist. Deskundige en ervaren energieadviseurs vind je op de website centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eemnes (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan geef je inzicht in bruikbare duurzame oplossingen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van spouwmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een objectieve maatwerkadviseur. Geschikte experts kan je vergelijken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij in hun pricing. Het is nuttig om minimaal 2 offertes op te zoeken van erkende adviseurs. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je tot een schema met mogelijk interessante maatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Eemnes.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau bezoekt je aan huis en checkt welke werkzaamheden hun doel goed bereiken. Vervolgens ontvang je een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze onderwerpen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Eemnes laten uitvoeren). Deze persoon vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en lokale installateurs. Vraag of ze langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn huis?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Eemnes vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve expert. Het is goed om een adviseur uit de buurt te zoeken Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder doorzoek je adresgegevens van goede maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Eemnes. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
Adviesbureau N. van LooverenClauslaan 153761CXSoest
Woning GelabeldSchukkinglaan 113769TTSoesterberg
EMBATO B.V.Haarbrug 63751LMBunschoten-Spakenburg
Technisch Adviesburo DuinwijckOude Utrechtseweg 263743KNBaarn
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Eemnes

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eemnes waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In deze gids vind je de beste verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over infraroodpanelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Eemnes

 1. Een gunstige energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (bekijk hier meer info)€4260,00€455,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5425,00€785,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5490,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3070,00€160,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€370,00€45,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,20€8,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Eemnes is een slimme investering. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Dit heeft veel voordelen: de energierekening gaat omlaag, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is goed voor het klimaat, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de traditionele CV-ketel. Hij werkt met warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder bieden we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Eemnes: is een stuk minder duur en kan goed functioneren in wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Zonnepanelen laten plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Engie, Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Essent of Powerpeers, Oxxio, United Consumers, Delta, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €4.800 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Eemnes laten leggen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost je circa €3.350 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, een laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €240,00 tot €500,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Eemnes. Hieronder check je een lijst met praktische en interessant geprijsde maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Eemnes!

Plan een adviesgesprek in en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Eemnes: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit adviesrapport deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Eemnes

Bestaande woningen in Provincie Utrecht moeten een stuk duurzamer worden en uiteindelijk los van het gas komen. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Eemnes.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van gevel, vloer, wanden, (spouw)muur, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Eemnes hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiepotjes en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemnes zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Eemnes opzoeken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. De Bilt, Baarn en Soest).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemnes.
 • Je hypotheek oprekken: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Eemnes

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eemnes?

Een energie maatwerkadvies Eemnes is een document met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsrapport bespreekt per maatregel de verwachte kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Zoek je subsidie voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het verduidelijkt welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit energieadvies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €200,00 t/m €330,00. Voor een standaard huis betaal je om en nabij de €230,00. Het is aan te bevelen om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Eemnes te verkrijgen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het appartementencomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het document vinden bewoners ook de verwachte prijzen en de terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als bedrijf ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Eemnes voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een zakelijk gebouw. Een duurzamere energieprestatie mondt uit in gunstigere energierekeningen, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie