Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Soest

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Soest biedt uitkomst! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor een maatwerkadvies en bestudeert waar besparingen mogelijk zijn. Het onderzoek is concreet en vertelt welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het advies delen ze overzichtelijk de kosten en het rendement van de diverse duurzame keuzes. Het advies is speciaal in het leven geroepen voor alle particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een advies met alle investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Per optie toont het rapport de verwachte prijzen, wat de effecten zijn en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Soest die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-soest

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor particuliere en zakelijke objecten dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te beperken. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen interessant zijn, wat de totale uitgaven zijn, en wat het rendement is. Hierbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze professional neemt jouw huis op en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een calculatie van de kosten en tevens een rendements-weergave. Let op: Een maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale expert. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Soest (juni 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het rapport bevat een weergaven van alle maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met steenwol en het gebruik van een zonneboiler. Hierna laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een professionele adviseur. Betrouwbare energie adviseurs zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is raadzaam om enkele offertes te verkrijgen van objectieve experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl krijg je een overzicht van mogelijk interessante maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Soest.

 4. Neem het energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen gunstig zijn. Vervolgens stuurt hij een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze details zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Soest laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw pand?

Zoek energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Soest vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een erkende adviseur. Het is verstandig om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Bijgaand delen we namen en adressen van goede energie specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Soest. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau N. van LooverenClauslaan 153761CXSoest
Woning GelabeldSchukkinglaan 113769TTSoesterberg
Energielabel DeskundigeWiekenweg 52 G3815KLAmersfoort
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
EMBATO B.V.Haarbrug 63751LMBunschoten-Spakenburg
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Soest

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Soest die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen graag hun energieverbruik beperken. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder vind je de gunstigste vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over CV-ketels.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Soest

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Het is goed voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4480,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4770,00€1015,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5400,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2925,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€415,00€33,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1100,00€185,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Een huis isoleren in Soest is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €129,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. De aanvullende stroom kan opgewekt worden met innovatieve zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte verstrekken we meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en levert warm tapwater in huis. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Soest: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Eneco, GreenChoice, Budget Energie en Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, United Consumers, Oxxio. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.000 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Soest laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie maakt veel warm tapwater mogelijk om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.550 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: geen verstoring van de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €220,00 – €475,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Soest. Onderstaand vind je om die reden een overzicht met relevante en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Soest!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Soest: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt opties die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een actueel energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Soest

De meeste panden in Provincie Utrecht moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In het gedeelte hieronder doorzoek je nuttige info over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Soest.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het laten isoleren van vloer, ramen, wanden, dak, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Soest biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Soest zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Soest gebruiken in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Baarn, Bunschoten en Barneveld).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Soest.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Soest

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Soest?

Een energie maatwerkadvies Soest is een adviesrapport met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit advies biedt per maatregel de investering en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit rapport noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw woning verduurzamen. Door gebruik te maken van dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van woningtype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €185,00 tot ongeveer €305,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €245,00. Het is slim om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Soest op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Zo kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het flatgebouw duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief een kostenbegroting en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Soest voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een verfijnde energieprestatie resulteert in gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor aanvullende details.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie