Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Soesterberg

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Soesterberg biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieadvies check je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de verschillende duurzame keuzes. Het energierapport is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je krijgt een aanbevelingen-rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de totale terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Soesterberg die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-soesterberg

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daaromtrent kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energieadviseur komt bij jouw thuis langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze professional analyseert het huis en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Jij ontvangt een rapport met alle vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren energiedeskundige. Deskundige en ervaren energieadviseurs bekijk je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Soesterberg (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan helpt je op weg met uiteenlopende vergroeningsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Denk hierbij aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met steenwol en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende maatwerkadviseur. Professionele energie adviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is aan te bevelen om verschillende offertes op te vragen van ervaren bedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste offerte zal dan makkelijker worden.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken word je geleid naar een lijst met verduurzamingsmaatregelen waar je mee kunt starten. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Soesterberg.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist loopt door de woning en zoekt uit welke opties aan te bevelen zijn. Kort hierop ontvang je een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Per energiemaatregel zie je in 1 oogopslag details zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Soesterberg laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Soesterberg vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een ervaren energieadviseur. Het is slim om een adviesbureau uit de buurt te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In de tabel hieronder lees je adresgegevens van goede adviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Soest. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Woning GelabeldSchukkinglaan 113769TTSoesterberg
Energielabel DeskundigeWiekenweg 52 G3815KLAmersfoort
Tekenplan VastgoedpresentatieWiekenweg 56 G3815KLAmersfoort
Adviesbureau N. van LooverenClauslaan 153761CXSoest
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Soesterberg

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Soesterberg waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In deze gids check je de beste maatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonneboilers.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Soesterberg

 1. Verlaag je energienota: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer over isolatie)€1465,00€215,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4815,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4855,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3040,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€480,00€30,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €35,00€28,50 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Soesterberg is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, je gebruikt minder fossiele energie, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het blokje hieronder check je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en kan ook het tapwater verwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Soesterberg: een betaalbaar alternatief en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, het BTW-nultarief en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice, Engie en United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €5.150 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Soesterberg aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.800 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit op zo’n €165,00 t/m €500,00 per infraroodpaneel.

Andere praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Soesterberg. Bijgaand kan je aan de slag met een lijstje met praktische en laag geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Soesterberg!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Soesterberg: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Het adviesplan geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het slim om de woning opnieuw te laten keuren. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en berekent de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Soesterberg

Bestaande woningen in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand onderzoek je actuele informatie de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Soesterberg.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van ramen, vloer, wanden, gevel, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Soest biedt mogelijk ook zelf regionale subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Soest zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Soesterberg afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten graag het een en ander toe (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Lage Vuursche, Kootwijkerbroek en Bunschoten-Spakenburg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Soest.
 • Je hypotheek oprekken: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Soesterberg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Soesterberg?

Dit energie maatwerkadvies Soesterberg is een rapport met concrete maatregelen voor de verduurzaming van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieadvies behandelt per maatregel de verwachte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor huizeneigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ga je jouw woning isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op dat moment is dit advies vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit adviesrapport kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €200,00 tot €330,00. Voor een gemiddelde woning kost het hele traject ongeveer €230,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Soesterberg te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zo kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het complex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. In het rapport vinden de eigenaren ook een kostenbegroting en de verwachte terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Soesterberg voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw plan geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie