Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Bunschoten-Spakenburg

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Bunschoten-Spakenburg biedt hulp bij deze zoektocht. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het plan laat jouw zien welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsplan beschrijven ze uitgebreid de initiële investering en het rendement van de bekende verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Uiteindelijk krijg je een energierapport met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel kun je meer info vinden over de kosten, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Bunschoten-Spakenburg die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-bunschoten-spakenburg

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te drukken. In het document wordt zorgvuldig vermeld welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiedeskundige bezoek je thuis voor een persoonlijk advies. Deze deskundige doet een grondige analyse en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wil je je woning energie-efficiënt maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve specialist op het gebied van energie. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Bunschoten-Spakenburg (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies geeft een schema met verschillende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, spouwmuurisolatie met PUR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een betrouwbare maatwerk adviseur. Gecertificeerde adviesbedrijven kan je vergelijken op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is nuttig om diverse offertes te vragen van erkende adviesbureaus. Geef je behoeften duidelijk aan. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste offerte is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een overzicht van mogelijk interessante maatregelen waar je mee kunt starten. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Bunschoten-Spakenburg.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Het maatwerk-adviesbedrijf loopt door de woning en calculeert welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Binnen een paar dagen verstuurt hij het doorberekende energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze randzaken zoals een kostenbegroting, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Bunschoten-Spakenburg laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Zoek daarom contact met isolatie-vakmannen en installateurs. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn pand?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Bunschoten-Spakenburg vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een onafhankelijke specialist. Het is slim om een energieadviseur uit de buurt te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder lees je namen en adressen van mogelijk beschikbare maatwerkadviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Bunschoten. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EMBATO B.V.Haarbrug 63751LMBunschoten-Spakenburg
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
Adviesbureau N. van LooverenClauslaan 153761CXSoest
Technisch Adviesburo DuinwijckOude Utrechtseweg 263743KNBaarn
Bouwkundig adviesbureau Bart van CleefAkker 263732XHDe Bilt
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Bunschoten-Spakenburg

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen een adviseur spreken? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Bunschoten-Spakenburg die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In onze keuzegids vind je goede duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over hybride warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Bunschoten-Spakenburg

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1915,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5015,00€565,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4880,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3240,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€455,00€55,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1100,00€175,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Bunschoten-Spakenburg is een minimale vereiste. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele HR-ketel. Hij neemt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze extra stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomerse maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte delen wij praktische details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Bunschoten-Spakenburg: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Budget Energie, Vattenfall, Eneco en Oxxio, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost je circa €4.650 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in Bunschoten-Spakenburg laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om in huis warm water te gebruiken. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.550 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in badkamer of werkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €220,00 t/m €400,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Bunschoten-Spakenburg. In de box hieronder delen we daarom een overzicht met effectieve en gunstig geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Bunschoten-Spakenburg!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Bunschoten-Spakenburg: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat duurzame investeringen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het plan deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Bunschoten-Spakenburg

Alle woningen in Provincie Utrecht moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand doorzoek je actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Bunschoten-Spakenburg.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, dak, wanden, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Bunschoten heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bunschoten zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Bunschoten-Spakenburg afsluiten in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Maartensdijk, Eemdijk en Hollandsche Rading).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bunschoten.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Bunschoten-Spakenburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Bunschoten-Spakenburg?

Een energie maatwerkadvies Bunschoten-Spakenburg is een adviesrapport met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en een subsidie nodig hebben.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor die situatie is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €245,00 – €315,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €240,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Bunschoten-Spakenburg te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het wooncomplex te verbeteren. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het rapport vinden de eigenaren ook het kostenplaatje en de besparing.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Bunschoten-Spakenburg voor gebouwen. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een verbeterde energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een gunstigere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie