Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eemdijk

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Is het slim om te isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Eemdijk biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en beoordeelt wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke opties het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het aanbevelingen-rapport bieden ze nauwkeurig de kosten en baten van de geselecteerde duurzame opties. Het maatwerkrapport is geschikt voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij levert een energierapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de investering, de opbrengsten en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Eemdijk die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eemdijk

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te minderen. In het advies wordt in grote lijnen aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de kosten zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hierbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energiecoach belt jouw voor een afspraak voor een persoonlijk advies. Deze persoon loopt door de woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Iedere maatwerkadviseur werkt als specialist en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet altijd worden geschreven door een objectieve energie-expert. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eemdijk (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan biedt een lijst met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van voorzetwanden en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseur. De juiste adviesbedrijven kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf een prijs berekenen. Het is beter om meerdere offertes te verkrijgen van gekwalificeerde adviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een schema met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Eemdijk.

 4. Neem het energierapport door

  De energie expert loopt door de woning en checkt welke opties aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later ontvang je een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag informatie zoals de geschatte kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Eemdijk laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn huis?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Eemdijk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerk-adviespartij. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand check je contactgegevens van professionele EPA-adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Bunschoten. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
EnergieLabel EemlandAmersfoortseweg 30263751LKBunschoten-Spakenburg
Adviesbureau N. van LooverenClauslaan 153761CXSoest
Woning GelabeldSchukkinglaan 113769TTSoesterberg
EMBATO B.V.Haarbrug 63751LMBunschoten-Spakenburg
Technisch Adviesburo DuinwijckOude Utrechtseweg 263743KNBaarn
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Eemdijk

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eemdijk waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder introduceren we de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Op dit platform vind je ook informatie over aardwarmtepompen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Eemdijk

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Het is goed voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (klik voor meer over isolatie)€2065,00€310,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11475,00€660,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5035,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2865,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€320,00€56,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €17,50€28,50 p/jaar
Kosten en baten van vergroeningsmaatregelen bij normale woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Snel besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Eemdijk is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis is interessanter op de markt. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): minder penetratie van vocht en kou in de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder behandelen we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en maakt het tapwater warm. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Eemdijk: is een stuk minder duur en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te profiteren van subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, Engie, Vattenfall, Essent of Vandebron, United Consumers, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Dankzij de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.050 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Eemdijk aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. De zonneboiler genereert warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 150 liter) vergt een investering van zo’n €3.400 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €225,00 t/m €525,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Eemdijk. In dit blokje vind je daarom een schema met krachtige en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Eemdijk!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Eemdijk: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het concept plan deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een groen energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Eemdijk

Alle huizen in Provincie Utrecht moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In de box hieronder bespreken we handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Eemdijk.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van wanden, dak, ramen, gevel, (spouw)muur.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Bunschoten biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidie-plannen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Bunschoten kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Eemdijk opvragen in juni 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook geldig voor o.a. Hollandsche Rading, Soesterberg en Lage Vuursche).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Bunschoten.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Eemdijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eemdijk?

Een energie maatwerkadvies Eemdijk is een rapport met een plan van aanpak voor de verduurzaming van jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de geraamde kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €240,00 tot €285,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €270,00. Het is slim om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Eemdijk te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbureau checkt bij bewoners de woonwensen om het wooncomplex energiezuiniger te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook de geraamde kosten en het rendement.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Eemdijk voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie geeft lagere energielasten, een prettig werkklimaat, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor aanvullende details.

Plaats een reactie