Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Giessenburg

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Giessenburg is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting wat er mogelijk is. Het energieadvies laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en het comfort verhogen. In het energierapport vind je in detail het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde duurzame opties. Het maatwerkadvies is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij deelt een plan met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Giessenburg die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-giessenburg

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en derhalve de energierekening te reduceren In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat het kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiedeskundige komt bij jouw thuis langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Jij ontvangt een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Iedere maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. De inspecties moeten gedaan worden door een deskundige energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs kun je zoeken via centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Giessenburg (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het adviesplan geef je inzicht in innovatieve maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van buitenmuurisolatie met EPS of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een erkende energieadviseur. Geschikte energieadviseurs kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Belangrijk: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviesbureau’s rekenen verschillende tarieven. Wij adviseren om enkele offertes te vragen van neutrale EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een advies met maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Giessenburg.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs komt thuis langs en analyseert welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een erkend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel toont het rapport kenmerken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Giessenburg laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Hiervoor neem je contact op met isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn pand?

Bekijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Giessenburg vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een deskundige energie specialist. Het is goed om een adviesbureau uit de buurt te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder lees je naam + adresgegevens van mogelijke adviseurs die actief zijn in de gemeente Molenlanden. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Van Hoften Installatietechniek B.V.Stek 113371KGHardinxveld-Giessendam
Label2dayDoelenstraat 3 f3401DVIJsselstein
Buro WaletGraaf Woldemarlaan 203434DMNieuwegein
VHB AdviesStationspark 4803364DASliedrecht
Alblasserwaard Energieadvies B.V.Thorbeckelaan 13362BLSliedrecht
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Giessenburg

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Giessenburg waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen beginnen met energie besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder bespreken we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over spouwmuurisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Giessenburg

 1. Een gunstigere energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een klimaatbewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (lees meer over isolatie)€3335,00€460,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11750,00€615,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5130,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2915,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€355,00€44,00 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €21,50€28,50 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij basis-huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Giessenburg is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Het gebruik de warmte van de lucht of grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. De power voor een warmtepomp komt uit elektriciteit. De additionele stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. Hieronder verstrekken we meer informatie over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Giessenburg: een relatief goedkoop systeem en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Essent, Engie, Budget Energie, GreenChoice en Delta, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron. Door te salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.600 en verdien je terug in zo’n 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Zonnepanelen in Giessenburg kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.650 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €195,00 – €400,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Giessenburg. Onderstaand delen wij een weergave met praktische en aantrekkelijk geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Giessenburg!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Giessenburg: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Dit energieplan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en checkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Giessenburg

Alle huizen in Provincie Zuid-Holland moeten duurzamer worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder doorzoek je bruikbare informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Giessenburg.

 • Subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van dak, wanden, (spouw)muur, gevel, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Molenlanden biedt mogelijk aanvullende plaatselijke subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Molenlanden vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Giessenburg bekijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Puttershoek, Benschop en Maasdam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Molenlanden.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Giessenburg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Giessenburg?

Dit energie maatwerkadvies Giessenburg is een plan met verschillende opties voor het vergroenen van jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit advies heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke keuzes de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit document kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, oppervlakte en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €190,00 tot wel €310,00. Voor een normale tussenwoning kost dit advies circa €280,00. Het is aan te bevelen om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Giessenburg te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het gebouw duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het document vinden bewoners ook het financiële plaatje en de besparing per jaar.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Giessenburg voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, een prettige omgeving om in te werken, een gunstigere milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie