Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Maasdam

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Maasdam is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en inspecteert waar de mogelijkheden liggen. Het onderzoek laat jouw zien welke verduurzamingsmaatregelen passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het plan bieden ze uitvoerig de totale kosten en het rendement van de diverse duurzame keuzes. Het verduurzamingsplan is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Je ontvangt een advies met alle mogelijk interessante maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per optie toont het rapport de geraamde kosten, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Maasdam die hun huis willen vergroenen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-maasdam

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat helpt om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te drukken. In het document wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Daarbij kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie, HR++ glas. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze professional loopt door de woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Update: Wens je een energiezuinige woning, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde specialist. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Maasdam (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het document biedt een lijst met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve energie-specialist. Gekwalificeerde energie experts check je op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om 2 of 3 offertes op te vragen van gekwalificeerde energie experts. Verstrek je behoeften van tevoren. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een complete samenvatting met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Maasdam.

 4. Neem het energierapport door

  Een energieadviseurs neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop mailt hij een volledig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel noteren ze randzaken zoals de geraamde kosten, het rendement en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Maasdam laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Maasdam vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gediplomeerde adviseur. Het is raadzaam om een expert rondom je woonplaats te kiezen. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. Bijgaand lees je namen en adressen van kwalitatieve energie experts die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Hoeksche Waard. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Maasdam

Uitgelichte specialisten: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Maasdam waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Maar waar moet ik dan aan denken? In onze keuzegids bespreken we de meest populaire verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over isolatieglas.

Het comfort van een energiezuinige woning in Maasdam

 1. Een lagere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4340,00€510,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6190,00€945,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4560,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3115,00€145,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€385,00€42,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (lees hier meer tips) €1125,00€200,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij doorsnee huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Maasdam is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,00per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €117,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de traditionele HR-ketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder ontdek je relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. All-electric is vrij prijzig, en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Maasdam: een voordeliger systeem en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Essent, GreenChoice, Engie & Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers, Oxxio, United Consumers. Dankzij de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.000 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 of 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Goedkoop zonnepanelen in Maasdam bestellen? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.150 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €210,00 – €400,00 per element.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Maasdam. Hieronder delen we daarom een aantal relevante en aantrekkelijk geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Maasdam!

Informeer naar een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Maasdam: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Maasdam

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten energiezuniger worden en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder verstrekken we actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Maasdam.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatie van (spouw)muur, gevel, vloer, dak, ramen.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Maasdam gebruiken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Mookhoek, Wijngaarden en s-Gravendeel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Laat je hypotheek aanpassen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Maasdam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Maasdam?

Dit energie maatwerkadvies Maasdam is een adviesplan met verschillende opties voor het vergroenen van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het plaatsen van een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieadvies bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situaties is dit concept plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die je kiest. De kosten variëren tussen de €205,00 tot wel €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €275,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Maasdam te overwegen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men collectief CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de totale benodigde investering en de terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Maasdam voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie