Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing s-Gravendeel

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies s-Gravendeel is dan een goede keuze! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en inspecteert de diverse opties. Het rapport laat woningeigenaren zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energierapport bieden ze uitgebreid de initiële investering en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmaatregelen. Het advies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel lees je het kostenplaatje, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in s-Gravendeel die duurzame investeringen willen uitvoeren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-s-gravendeel

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te verlagen. In het plan wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en wat het je uiteindelijk oplevert. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je energiebesparende maatregelen treffen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde expert op het gebied van energie . Gediplomeerde en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in s-Gravendeel (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit adviesrapport biedt een lijst met diverse vergroeningsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het installeren van zonnecellen. Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. Geschikte maatwerkadviesbureaus kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te bevelen om enkele offertes aan te vragen van gekwalificeerde experts. Geef je verlangens vooraf aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo nauwkeurig mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een overzicht van werkzaamheden die passen bij jouw woning en wensen. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in s-Gravendeel.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Het adviesbureau neemt de woning op en onderbouwt welke maatregelen passen bij de woning. Niet veel later krijg je een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor elke energiemaatregel vind je details zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Een energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in s-Gravendeel laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonruimte?

Zoek energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur s-Gravendeel vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een erkende vakman. Het is goed om een adviseur nabij jouw woonplaats te selecteren. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder delen we contactgegevens van professionele adviesbedrijven die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Hoeksche Waard. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van s-Gravendeel

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in s-Gravendeel die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningeigenaren willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het stuk hieronder delen we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over gevelisolatie.

5 voordelen van een energiezuinige woning in s-Gravendeel

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuurisolatie (klik voor meer info)€1780,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6850,00€1030,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5235,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3145,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€340,00€41,00 p/jaar
Inductie kookplaat (bekijk meer tips) €575,00€38,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in s-Gravendeel is onmisbaar om te gaan besparen. A.d.h.v. het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is duurzaam, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) kan het jouw huis ook koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder vind je extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp s-Gravendeel: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Eneco, Budget Energie en Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een goede set met 10+ panelen kost je circa €5.450 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in s-Gravendeel laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie is jouw bron voor al het warme tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door het laten plaatsen van een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.300 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (v.a. 50cm bij 100 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen komen uit tussen de €150,00 – €400,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in s-Gravendeel. In de box hieronder verstrekken we een lijst met praktische en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in s-Gravendeel!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel s-Gravendeel: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsrapport bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de maximaal benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in s-Gravendeel

Alle woningen in Provincie Zuid-Holland moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder bieden we een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in s-Gravendeel.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan (spouw)muur, gevel, dak, ramen, wanden.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening s-Gravendeel aanvragen in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Strijen, Puttershoek en Strijensas).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee eigenaren van een woning energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in s-Gravendeel

Wat is maatwerkadvies energiebesparing s-Gravendeel?

Een energie maatwerkadvies s-Gravendeel is een adviesplan inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsplan komt per maatregel met het budget en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is verplicht voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Via dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €205,00 tot €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €240,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in s-Gravendeel op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Via de regeling kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het gebouw te optimaliseren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. In het rapport vinden de eigenaren ook de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in s-Gravendeel voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan lagere lasten, meer comfort, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie