Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Strijen

De hoogte van de energierekening beperken? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Strijen kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en analyseert wat de opties zijn. Het energieadvies geeft inzicht in welke maatregelen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het energielabel verbeteren. In de aanbevelingen delen ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij schrijft een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Strijen die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-strijen

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te drukken. In het plan wordt grondig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat het allemaal kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, HR++ glas, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur neem contact op voor een persoonlijk advies. Deze vakman bekijkt de woning volledig en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met daarin duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige energieadviseur. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Strijen (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan biedt een lijst met alle duurzame oplossingen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van isolatie op buitengevels en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende tekst bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gediplomeerde adviseur. Professionele energie specialisten kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en uiteraard op dit portaal. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om diverse offertes op te zoeken van professionele EPA-adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met groene maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Strijen.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur komt op locatie en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je bijzonderheden als de verwachte prijzen, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. In die situaties kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Strijen laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Zoek daarom contact met technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de EPA-adviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonhuis?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Strijen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gecertificeerde adviseur. Het is verstandig om een energieadviseur uit de regio te zoeken Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. Hieronder tref je naam + adresgegevens van kwalitatieve EPA-adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Hoeksche Waard. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Strijen

Uitgelichte vakbedrijven: direct online aanvragen

Direct aan de slag? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Strijen die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids delen we de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over woning isolatie.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Strijen

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een schoner milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer over isolatie)€3530,00€420,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10500,00€665,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5460,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3060,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€305,00€44,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1075,00€175,00 p/jaar
Kosten en baten van diverse energiebesparende maatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Vind een energiedeskundige en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Een huis isoleren in Strijen is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas is beschikbaar voor elk type kozijn of deur.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan CV-ketel op gas. Het vangt warmte op uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte bekijk je relevante info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Strijen: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie en Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, Delta. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.750 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Strijen laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) is er al voor €3.500 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €220,00 – €500,00 per warmtepaneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Strijen. In het gedeelte hieronder delen wij een schema met effectieve en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Strijen!

Regel een adviesgesprek en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Strijen: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan vertelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label duidt hoe zuinig een huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Woning duurzaam maken met subsidies in Strijen

Bestaande woningen in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Onderstaand verstrekken we een overzicht met de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Strijen.

 • Landelijke subsidie isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van wanden, dak, ramen, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard hanteert mogelijk nog extra regionale subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Strijen vergelijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Numansdorp, Strijensas en Zuid-Beijerland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Je hypotheek oprekken: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Strijen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Strijen?

Het energie maatwerkadvies Strijen is een advies met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het adviesplan biedt per maatregel de investering en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op dat moment is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de oppervlakte van de woning en de gekozen energieadviseur. De prijs ligt tussen de €200,00 tot en met €310,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €270,00. Tip: het is handig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Strijen te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf vraagt bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het verzamelgebouw of wooncomplex te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de totale benodigde investering en de verwachte terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Strijen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een gunstigere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie