Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hoeksche Waard

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Hoeksche Waard biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en analyseert de verschillende optie. Het energieplan geeft inzicht in welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energiebesparingsadvies bieden ze uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de uitgezochte verduurzamingsmogelijkheden. Het maatwerkadvies is relevant voor Nederlandse particuliere woningbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies toont welke opties jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hoeksche Waard die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-hoeksche-waard

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het rapport wordt zorgvuldig vermeld welke investeringen je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze vakman analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met alle duurzame oplossingen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur is objectief en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een ervaren maatwerkadviseur. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs tref je op www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hoeksche Waard (juni 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met bruikbare duurzame oplossingen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van gevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een neutrale energie-specialist. Ervaren energie adviseurs kan je bekijken op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is raadzaam om enkele offertes te vragen van gediplomeerde vakmensen. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit zelf doen? Wees zo exact mogelijk. Offertes vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hoeksche Waard.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en inspecteert welke opties gunstig zijn. Niet veel later mailt hij een volledig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag bijzonderheden als de geschatte kosten, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Hoeksche Waard laten uitvoeren). Deze expert vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Vraag eventueel of de energieconsultant hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonruimte?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Hoeksche Waard vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Het is verstandig om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te nemen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder tref je adresgegevens van betrouwbare EPA-adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Hoeksche Waard. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Hoeksche Waard

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hoeksche Waard die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand introduceren we de meest geschikte energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over verduurzamingsmaatregelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hoeksche Waard

 1. Een gunstige energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3545,00€465,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12000,00€640,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4570,00€540,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3030,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€405,00€31,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €20,25€27,50 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Hoeksche Waard is een slimme investering. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer gaat er minder warmte verloren. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, het werkt ook geluidswerend en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €118,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De additionele stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. Hieronder ontdek je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Hoeksche Waard: een relatief goedkoop systeem en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te informeren naar de subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, Eneco, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice & Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron, Oxxio, United Consumers. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €4.700 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Hoeksche Waard laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector en een extra buffervat. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) is er te bestellen vanaf €3.650 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 3 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De prijzen van warmtepanelen liggen tussen de €220,00 t/m €500,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Hoeksche Waard. Onderstaand lees je een lijstje met belangrijke en laag geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): geen last meer van koude tocht.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Hoeksche Waard!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Hoeksche Waard: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het plan vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur inspecteert je huis en checkt de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Hoeksche Waard

De meeste panden in Provincie Zuid-Holland moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder delen we actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Hoeksche Waard.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van wanden, dak, ramen, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in juni 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Hoeksche Waard vergelijken in juni 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Brielle, Westvoorne en Dordrecht).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een woning die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Hoeksche Waard

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hoeksche Waard?

Dit energie maatwerkadvies Hoeksche Waard is een advies met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het plan bespreekt per maatregel de kosten en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die situaties is dit plan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke investeringen jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit plan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €225,00 tot en met €350,00. Voor een normale tussenwoning betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is nuttig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Hoeksche Waard te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau achterhaalt bij de bewoners het wensenlijstje om het gebouw te verbeteren. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Dit is natuurlijk ook met een kostenbegroting en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Hoeksche Waard voor bedrijfspanden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, een aangenaam binnenklimaat, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie