Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Piershil

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Piershil is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en inspecteert wat de opties zijn. Het plan laat jouw zien welke werkzaamheden passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energieplan doorzoek je in detail de initiële investering en het rendement van de uitgezochte verduurzamingsopties. Het maatwerkrapport is geschikt voor alle particuliere woningbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkadvies met alle werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je het financiële plaatje, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Piershil die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-piershil

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor particuliere en zakelijke objecten dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en daarmee de energiekosten te drukken. In het rapport wordt zeer gedetailleerd omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals infraroodpanelen, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Het is heel simpel. Een energiedeskundige komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze persoon doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle maatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is objectief en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het plan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Wens je minder energie te verbruiken, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een deskundige energieadviseur. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs tref je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Piershil (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het verduurzamen van jouw huis? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met diverse verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitenmuurisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een betrouwbare energie-expert. Objectieve energie adviseurs check je op het Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is beter om minimaal 2 offertes aan te vragen van ervaren experts. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees zo exact mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform ontdek je een opsomming met werkzaamheden die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Piershil.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het adviesbureau neemt de woning op en analyseert welke werkzaamheden doeltreffend zijn. Kort daarop ontvang je een goed energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen vind je eigenschappen zoals de minimale prijzen, de besparing per jaar en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Piershil laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw huis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Piershil vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de tabel hieronder doorzoek je adres details van erkende energie adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Hoeksche Waard. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Abc E-Label Duurzaam AdviesJulianastraat 313255BGOude-Tonge
Borgch B.V.Oranjelaan 31 G3311DHDordrecht
BTNBRGStevensweg 813319AJDordrecht
H.T. EnergieadviesHofdijksweg 93253KCOuddorp
Solar Systemen RotterdamWaterpoort 203252CSGoedereede
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Piershil

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Piershil met een handig online aanvraagformulier. Klik op een van de aanbieders om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids behandelen we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over bodem-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Piershil

 1. Verlaag je energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (lees meer over isolatie)€1230,00€390,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11850,00€665,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5455,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2975,00€210,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€410,00€23,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €18,50€29,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Piershil is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): vermindering van het risico op vochtproblemen.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,00per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Het vangt warmte op uit de buitenlucht, bodem of water. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand bekijk je handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Piershil: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Info en voordelen van zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Budget Energie, Essent, Eneco of Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Powerpeers, Vandebron. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €6.000 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Piershil laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een zonlicht gevoelige zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Deze constructie zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.300 (incl. installatie).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €205,00 tot €525,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Piershil. Hieronder vind je een overzicht met doelgerichte en interessant geprijsde maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Piershil!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Piershil: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat werkzaamheden die je kunt gebruiken om te besparen op de energielasten. Het adviesrapport deelt ook wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Ontdek beschikbare subsidies in Piershil

Praktisch alle huis in Provincie Zuid-Holland moeten verduurzamen en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand doorzoek je nuttige info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Piershil.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan (spouw)muur, gevel, dak, ramen, vloer.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Hoeksche Waard biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidie opties of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Hoeksche Waard tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Piershil gebruiken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Den Bommel, Goudswaard en Oud-Beijerland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizenbezitters en VvE’s energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Hoeksche Waard.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Piershil

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Piershil?

Het energie maatwerkadvies Piershil is een plan met verschillende opties voor het vergroenen van je woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel het kostenplaatje en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? Voor die situatie is dit adviesrapport vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Middels dit energieplan kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €215,00 tot en met €325,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €240,00. Wij adviseren om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Piershil op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het gebouw duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de uiteindelijke kosten en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Piershil voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een optimale energieprestatie geeft lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de vergroeningsmaatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie